Diari La Veu del País Valencià
La Muixeranga d’Alacant celebra el 9 d’octubre amb tres actuacions

RedactaVeu / Alacant.

La Muixeranga d’Alacant commemora aquest cap de setmana el 9 d’octubre recorrent diverses comarques del País Valencià per celebrar-ho, on faran parada a l’Alfàs del Pi (Marina Baixa), Alacant (Alacantí) i Banyeres de Mariola (l’Alcoià).

La primera cita amb aquesta colla serà la nit del 8 d’octubre en l’Alfàs del Pi, que començarà amb un taller per apropar i explicar la tradició muixeranguera a la ciutadania i després una actuació amb 5 figures i pilars de comiat perquè el públic ho gaudisca.

El 9 d’octubre en Alacant realitzaran la tradicional cercavila de cultura popular que enguany s’iniciarà a l’ajuntament i recorrerà els carrers de la vila fins a la “Conxa” de l’Esplanada. Al llarg d’aquest recorregut, la colla desplegarà algunes de les seues figures més espectaculars, totes elles de 4 alçades.

Cites de la Muixeranga d’Alacant per a aquest cap de setmana.

De vesprada, es desplaçaran fins a Banyeres de Mariola serà testimoni d’una mostra de cultura i tradició valencianes inèdites en aquest municipi. L’actuació es compondrà d’una cercavila, acompanyada d’un taller i una actuació final amb tres de les grans figures que realitza aquesta colla.

Diada consolidada

Després dels dos anys d’activitat d’aquesta colla, el 9 d’octubre s’ha consolidat com una de les dates més destacades de l’any on l’activitat muixeranguera és molt demandada. Aquesta tradició s’obri pas al sud amb l’expansió i creació de noves colles i l’interés de molts ajuntaments per tenir una Muixeranga en la diada dels valencians.

Comparteix

Icona de pantalla completa