Diari La Veu del País Valencià
Així queda el calendari laboral per a 2017
Europa press / Madrid-València.

El calendari laboral per a 2017 arreplega un total de 12 dies festius, dels quals nou se celebraran de forma conjunta en tot l’estat, segons la resolució de la Direcció general d’Ocupació publicada aquest dissabte en el Butlletí Oficial de l’Estat (BOE).

En concret, 8 d’aquests 12 dies seran festius estatals “no substituïbles”: 14 d’abril (divendres), 1 de maig (dilluns), 15 d’agost (dimarts), 12 d’octubre (dijous), 1 de novembre (dimecres), 6 de desembre (dimecres), 8 de desembre (divendres) i 25 de desembre (dilluns).

A més, a aquests festius se n’afegeix un altre més, el 6 de gener Dia de Reis (divendres), que serà festa a tots els territoris perquè cap autonomia ha decidit canviar aquest festiu a un altre dia.

N’hi ha altres quatre festius estatals que les comunitats autònomes poden substituir: el 2 de gener (dilluns després d’Any Nou), que serà festiu únicament a Andalusia, Aragó, Astúries, Castella i Lleó, Múrcia i Melilla, i el 13 d’abril (Dijous Sant), que serà festa en totes les comunitats autònomes menys a Catalunya, que ha optat per traslladar-ho al 17 d’abril (Dilluns de Pasqua).

També tenen la consideració de festiu “substituïble” el dilluns 20 de març (dia després de Sant Josep) i el dimarts 25 de juliol (Festivitat de l’Apòstol Santiago).

El 20 de març serà festiu únicament a Extremadura i Madrid i el 25 de juliol a Galícia, Navarra i País Basc.

A tots aquests dies festius, cal sumar el dia que cada comunitat autònoma estableix com a festa pròpia, i els dos dies festius locals de cada ciutat. En total, com cada any, hi ha 14 dies no laborables en 2017.

Així, en 2017 tornen a afegir-se festius estatals com l’1 de maig (Dia del Treball) i el 25 de desembre (Nativitat del Senyor), que no s’arreplegaven en el calendari de festius de 2016 perquè queien en diumenge.

Per tant, al País Valencià tindrem com a festius el 6 de gener, 13, 14 i 17 d’abril, 1 de maig, 15 d’agost, 9 d’octubre (Diada del País Valencià), 12 d’octubre, 1 de novembre, 6, 8 i 25 de desembre.

Comparteix

Icona de pantalla completa