Diari La Veu del País Valencià
La nova oficina judicial inclou 41 llocs amb competència lingüística en valencià

Xavier Pérez / València.

La Conselleria de Justícia, Administració Pública, Reformes Democràtiques i Llibertats Públiques ha accelerat el procés d’implantació del model valencià de Nova Oficina Judicial (NOJ) amb la creació dels serveis comuns d’assumptes generals en 35 partits judicials del País Valencià i l’aprovació inicial de les relacions de llocs de treball.

Ferran Puchades, secretari autonòmic de Justícia, Administració Pública, Reformes Democràtiques i Llibertats Públiques, va explicar que la Direcció General de Justícia iniciarà la implantació progressiva de les estructures del nou model d’oficina judicial a partir de l’1 de gener de 2017 per a “optimitzar i racionalitzar els recursos humans i materials disponibles actualment amb l’objectiu d’oferir un servei públic més eficaç, ràpid i personalitzat a la ciutadania”.

D’aquesta manera, els serveis generals que fins ara es presten de forma independent en cada jutjat es començaran a realitzar de forma transversal per a tots els òrgans judicials d’un mateix partit judicial. Aquest primer pas ja suposarà un avanç clau en l’objectiu d’unificar el temps de gestió d’un determinat procés judicial amb independència del jutjat que conega la causa.

Competència lingüística en valencià

D’altra banda, Puchades va destacar que la relació de llocs de treball, publicada en l’edició de hui del Diari Oficial de la Generalitat Valenciana, inclou un total de 40 places de tramitadors i una plaça de gestor amb competència lingüística en valencià en els serveis comuns d’assumptes generals previstos per a conformar la nova estructura de treball en els òrgans judicials, que afectarà aproximadament 400 funcionaris de l’Administració judicial.

En aquest sentit, va assegurar que “la presència de personal amb coneixements acreditats de valencià permetrà atendre la ciutadania en ambdues llengües cooficials en peu d’igualtat, respectar els drets lingüístics i estendre progressivament la presència de la llengua pròpia en l’Administració de Justícia”.

Comparteix

Icona de pantalla completa