Diari La Veu del País Valencià
‘Mariola. Serra de llibertat’ es projectarà a la Mostra Viva del Mediterrani

RedactaVeu / València.

La pel·lícula documental ‘Mariola. Serra de llibertat’, de 60 minuts de duració, ha sigut seleccionada per la Mostra Internacional de Cinema del Mediterrani, Mostra Viva. Aquest audiovisual s’exhibirà a València el pròxim divendres 14 d’octubre a les 20 hores dins de la programació del festival.

‘Mariola. Serra de llibertat’, gravat durant 13 mesos i produït per l’empresa DOCUMENTART, mostra per primera vegada en un documental la riquesa patrimonial, històrica i medi ambiental dels pobles que l’envolten, a més de ser un projecte cultural, etnològic i turístic de la Serra de Mariola.

>

Avançament de ‘Mariola. Serra de llibertat’. Vídeo: DOCUMENTART.

El documental ofereix imatges d’alta qualitat que s’han rodat durant les quatre estacions de l’any, on es mostra l’essència de la serra a través de la gent que treballa, viu i s’inspira a Mariola. La narració audiovisual mostra un paisatge viu i en constant transformació i visualitza com la serra és font d’inspiració d’expressions culturals i com el paisatge uneix els pobles i es converteix en la representació simbòlica d’una identitat comuna per als veïns de la serra. A més, ofereix un ric ventall de cims, de plantes, d’herbes, de fonts, de masos, de caves, d’ermites, d’arbres, de plantes i d’éssers vius

Imatge: DOCUMENTART.

La direcció i el guió del documental ha estat a càrrec del periodista alcoià Santi Hernàndez i la periodista de Bocairent, Matilde Alcaraz. El documental produït per l’empresa DOCUMENTART ha tingut la col·laboració dels ajuntaments d’Agres, Alfafara, Banyeres, Bocairent, Cocentaina i Muro.

Comparteix

Icona de pantalla completa