Diari La Veu del País Valencià
Dissabte una ruta senderista visitarà Bèlgida que acull la Fira Gastronòmica Comarcal
RedactaVeu / Bèlgida

El programa de senderisme de la Vall d’Albaida reprèn de nou la marxa aquest cap de setmana i ho fa aquest dissabte amb la ruta senderista que eixirà des de Montaverner i després de 10 quilòmetres de dificultat baixa arribarà a Bèlgida per tal de gaudir de la XVII Fira Gastronòmica de la Vall d’Albaida i VIII Mostra d’Artesania de Bèlgida on s’esmorzarà per a tornar després a Montaverner.

A més, en aquesta excursió es podrà conèixer la història de la imatge de Sant Blai, que conta la tradició que Montaverner va emprar a Bèlgida i no la va tornar.

Diumenge, l’eixida serà des de Bèlgida en direcció a la Font Freda per l’anomenada ruta groga, de 10 quilòmetres i dificultat mitjana. A les 9h de matí, s’eixirà cap a la Casa de Muntis, on es prendrà una senda que porta directament a la Font Freda per a esmorzar, veure les coves roges i contemplar tota la Vall d’Albaida des del mirador. Després d’esmorzar, es baixarà per Carrícola per a finalment arribar a Bèlgida on els inscrits podran gaudir també de la Fira Gastronòmica i la Mostra d’Artesania.

Inscripció gratuïta fins al dijous

Les inscripcions, gratuïtes enguany gràcies a la col·laboració de la Diputació de València, es poden realitzar fins al dijous anterior a la ruta, abans de les 12h, en la següent pàgina web. Les rutes comencen a les 9.00h des de l’ajuntament de cada població on cal estar 15 minuts abans proveïts d’esmorzar, aigua, gorra, protecció solar, roba i calçat adequat. Les rutes estan organitzades pel Departament de Turisme de la Mancomunitat en col·laboració amb els ajuntaments i centres excursionistes de la comarca.

Comparteix

Icona de pantalla completa