Diari La Veu del País Valencià
El València Basket recupera sensacions guanyant el campió de la Supercopa (75-84)

Javier Cid / València.

El València Basket va superar a domicili l’Herbalife Gran Canaria en un partit complicat però en què van saber dominar molt bé el ‘tempo’ del partit per a anar per davant sempre en el tanteig i endur-se una victòria important després de l’engruixada derrota davant el Real Madrid el passat dijous.

Els taronja van entrar molt centrats en el partit i no cometent errors en defensa. D’eixa manera van posar el tanteig 2-12 al seu favor i l’equip local no trobava la manera d’entrar en joc fins al 9-20 de parcial. Pedro Martínez va introduir la segona unitat, on va debutar Joan Sastre, i Luis Casemiro va parar el partit per a reorganitzar els seus. La reacció groguenca va arribar de la mà de Kuric i Pasecniks amb la direcció d’Oliver i van posar el 18-22 al final del primer període.

El segon quart va ser completament oposat al primer i és que l’equip illenc va endossar un 15-4 de parcial des del 9-20 per a empatar el marcador a 24 punts quasi a l’equador del període. En aquest moment, la figura de l’experimentat Romain Sato i el bon fer de Sikma i Dubljevic van fer alçar de nou un València que, malgrat anar per davant, no aconseguia sentir-se del tot còmode. De fet, una cistella sobre la botzina del francès Diot va atorgar l’avantatge als taronja al descans (36-37).

A l’inici de la represa va ser l’únic moment en què el Gran Canaria es va posar per davant amb dos cistelles, una d’O’Neale i altra de McCalebb. No obstant això, l’equip valencià no va doblegar els braços i va fer un parcial de 2-10 amb bones accions de Diot, Sikma i Dubljevic que van col·locar el tanteig en el 47-55 i van obligar l’entrenador local a parar de nou el partit. Al final del quart es va produir una tímida reacció local per a deixar el marcador i el partit obert a falta de deu minuts (57-61).

L’últim quart va continuar amb un intercanvi de colps per part dels dos equips però amb el València amb millor encert ofensiu es va tornar a posar amb deu punts d’avantatge i va obligar Casemiro a parar de nou el xoc. Aquesta vegada la reacció illenca no va arribar i el València Basket, sense grans lluïments, s’emporta un important triomf que li permet recuperar confiança.