Diari La Veu del País Valencià
Les Nacions Unides proclamen València capital mundial de l’Alimentació 2017

EP / València.

València serà en 2017 Capital Mundial de l’Alimentació, després que l’Organització de Nacions Unides per a l’Alimentació i l’Agricultura (FAO) haja triat la capital del Túria per a aquesta declaració.

Així ho ha anunciat aquest dilluns l’alcalde de València, Joan Ribó, en una roda de premsa en la qual ha estat acompanyat pels regidors de Comerç, Carlos Galiana, i l’edil d’Agricultura i Horta, Consol Castillo. Ribó ha subratllat que es tracta d'”una notícia molt important que situa València en el mapa de l’alimentació mundial”.

D’aquesta manera, València -que competia amb Tel Aviv i succeeix en aquesta designació a Roma- es convertirà en un punt central de la labor per a canviar els hàbits de l’alimentació en les grans socials cap a hàbits sans i sostenibles.

En el cas de València, pren especial rellevància l’horta periurbana que envolta la ciutat i el seu paper en l’alimentació mediterrània. A més, s’ha tingut en compte el treball desenvolupat en eixa direcció per les regidories de Comerç i Agricultura.

Dins de les activitats amb motiu de la declaració, més d’un centenar d’alcaldes de tot el món es reuniran a València a l’octubre de 2017. Així mateix, es desenvoluparan al llarg de tot l’any iniciatives relacionades amb la capitalitat amb les quals es pretén “arribar a molta gent”.

Comparteix

Icona de pantalla completa