Diari La Veu del País Valencià
CCOO PV exigeix el pagament immediat a entitats que atenen persones tutelades per la GVA

RedactaVeu / València.

Comissions Obreres del País Valencià (CCOO PV) fa saber a través d’un comunicat que el retards en els pagaments en diversos centres que atenen persones amb malaltia mental, diversitat funcional, majors i/o menors continuen de manera cíclica. Aquest problema fa que el sindicat es plantege exigir una major agilitat en la tramitació d’ordres de cobrament, perquè el salaris i l’atenció no es veja afectada.

Segons CCOO PV, les traves que es posen anul·lant tota la facturació suposen que les entitats no puguen abordar pagaments a treballadors i proveïdors dels centres i serveis. Per això el sindicat denuncia que qüestions administratives-burocràtiques, com aquestes, no han d’impedir el ràpid pagament de les ajudes compromeses. Reclamen que la intervenció delegada i la Conselleria d’Hisenda han de ser molt més àgils en l’aprovació de les factures que moltes entitats presenten segons els terminis de licitació.

A més, al mateix comunicat l’entitat sindical denuncia també aquelles empreses que deixen de pagar els seus treballadors per la mala gestió o per incompliment amb proveïdors. “A aquestes empreses se’ls ha de resoldre els seus contractes i derivar-los a entitats que sí compleixen amb les seues obligacions”, segons CCOO PV.

Entitats en perill

Segons explica CCOO PV, aquesta situació s’ha anat enquistant i arran dels retards s’han provocat conflictes que afirmen fan perillar la gestió de diverses entitats com la Residència dels nostres Fills en Port de Sagunt i GeroCLEOP a Estivella (Sturm 2000), AFEMA a Alacant, EMAUS, Els Marines o AVAR a València (ja desapareguda).

Tot i que reconeixen des d’aquest sindicat que la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives està treballant positivament en la millora de dotacions econòmiques per a centres i serveis i en el diàleg amb organitzacions que operen en el sector per reordenar-ho, consideren que no aconsegueixen resoldre el problema de l’agilitat en els pagaments a les entitats col·laboradores.

Per això des d’aquesta entitat sindical exigeixen a la Conselleria d’Hisenda i la Intervenció Delegada de la Generalitat una solució permanent i àgil per a resoldre els pagaments amb major celeritat.

Comparteix

Icona de pantalla completa