Diari La Veu del País Valencià
Nou cas de Zika al País Valencià

RedactaVeu / València.

La Conselleria de Sanitat i Salut Pública ha confirmat un nou cas importat de la malaltia provocada pel virus Zika al PV. Es tracta d’una dona de 40 anys i de nacionalitat espanyola que resideix habitualment a Suïssa i que va viatjar del 23 de setembre al 5 d’octubre a la República Dominicana, país en el qual ja va començar a experimentar símptomes de la malaltia com ara erupció cutània, cefalea, febre i lumbàlgia.

L’afectada va visitar posteriorment el PV per motius familiars i després de fer-se les proves pertinents va ser diagnosticada amb la malaltia del virus Zika. Evoluciona favorablement, no ha precisat ingrés hospitalari i no presenta cap complicació, segons ha informat la Generalitat.

Tots els casos de Zika confirmats fins al moment −13 en total− són casos importats, és a dir, persones que han contret la malaltia perquè procedien o havien viatjat prèviament a països afectats.

A més d’aquest nou cas confirmat, al PV hi ha altres 12 casos diagnosticats de malaltia per virus Zika: es tracta d’un home de 50 anys amb domicili a la província d’Alacant i antecedents de viatge a Colòmbia i d’una nena d’11 anys i una dona de 27, ambdues residents a la província de València i amb viatges recents a Llatinoamèrica.

També una dona de 29 anys embarassada, que va arribar a Espanya a finals del passat mes de gener i roman a la província d’Alacant; un jove de 16 anys, resident a la mateixa província, que va manifestar la malaltia després de tornar d’un viatge a Colòmbia; una dona de 22 anys, resident a Alacant, que va manifestar símptomes després tornar del seu país d’origen a Llatinoamèrica; una dona de 54 anys, resident a la província de València, que igualment va començar a tenir símptomes d’aquesta malaltia després del retorn del seu país d’origen.

Així mateix, hi figuren també un home de 28 anys resident a la província de Castelló i amb antecedents d’un viatge al Brasil, una dona de 22 anys amb domicili a la província de València i amb un viatge recent a República Dominicana i una dona de 48 anys de la província de València que havia viatjat al seu país, Colòmbia.

Els últims dos casos importats són el d’una dona espanyola de 34 anys que resideix a Mèxic i el d’un home de 61 anys, també de nacionalitat espanyola i amb residència a la província d’Alacant, que havia viatjat a Colòmbia.

El Consell ha recordat que la dona embarassada que va ser diagnosticada amb malaltia per virus Zika al País Valencià va donar a llum, el passat 7 de juliol, un nadó sa, que no presenta malformació. La jove, de 29 anys i nacionalitat veneçolana, resideix temporalment a la província d’Alacant i va ser diagnosticada en la setmana nou de gestació.

Comparteix

Icona de pantalla completa