Diari La Veu del País Valencià
Dolors Carrasquilla compleix dos mesos de protesta sense ʹrespostes claresʹ
EFE / València

La depenent, que va iniciar una vaga de fam que va haver d’abandonar als 24 dies per prescripció mèdica, ha subratllat “el desgast psicològic que comporta suportar tan dura gesta”.

Carrasquilla es va encadenar el 6 de març entre el Palau de la Generalitat i la plaça de la Verge de València per a reclamar a l’Institut Nacional de la Seguretat Social (INSS) tornar al grau d’invalidesa que li van rebaixar en 2010, quan va arribar al País Valencià des de Catalunya.

En un comunicat Carrasquilla ha mostrat la seua indignació per “l’actitud de les persones que d’alguna manera haurien de respondre a aquells com jo, que reclamem en aquesta societat”.

Per la seua banda, el president de l’Associació de Veïns d’Aldaia i membre de la Coordinadora de la Discapacitat i la Dependència, Juan Carlos Mellado, ha acusat el Govern de realitzar “noves retallades en la Llei de Dependència, que són una autèntica demolició controlada”, amb les quals pretén “estalviar-se uns 1.400 milions”.

A més, ha convidat a participar en una concentració-manifestació que, segons ha dit, tindrà lloc el pròxim dia 10 de maig a València, i que començarà a l’Estació del Nord de València i finalitzarà al Palau de la Generalitat.

Comparteix

Icona de pantalla completa