Diari La Veu del País Valencià
La Diputació de València obri una línia d’ajudes a l’audiovisual valencià a través del SARC
RedactaVeu / València

La Diputació de Valencia ha llançat, per primera vegada en la història, a través del SARC −el Servei d’Assistència i Recursos Culturals a municipis−, una línia de subvencions, amb una dotació econòmica de fins a 50.000 euros, amb la finalitat de generar una borsa de productes audiovisuals susceptibles de ser projectats a petició dels ajuntaments.

Amb la publicació en el Butlletí Oficial, es dóna via d’eixida a aquest projecte que compta amb 96 poblacions implicades, més de 30 títols i fins a 120 projeccions audiovisuals acompanyades de debats.

El diputat de Cultura Xavier Rius considera que aquesta nova col·laboració amb els ajuntaments “donarà un impuls molt important a la indústria audiovisual tan malparada a data de hui”. Rius s’ha mostrat “molt satisfet” amb aquest nou projecte nascut en la present legislatura ja que, ha indicat, “hem aconseguit implementar ràpidament un programa que compleix una doble funció: d’una banda, ajuda a enfortir els vincles socials del cinema autòcton amb el seu entorn immediat i, d’una altra, estem contribuint a sostenir el teixit industrial vinculat al cinema i a l’audiovisual, que genera tants llocs de treball”.

Els criteris que s’han seguit per a l’elecció dels audiovisuals han sigut tres. En primer lloc, que difonguen el patrimoni, la identitat, la llengua i la cultura valenciana. En segon lloc, que compten amb materials que potencien la recerca dins del sector audiovisual valencià i, en tercer lloc, que es tracte de produccions que contribuïsquen a la recuperació i difusió de la nostra història local i realitat territorial.

Les projeccions es desenvoluparan al llarg de les pròximes setmanes en un total de 96 municipis valencians, els quals tindran, a més, l’oportunitat de comptar amb un representant o especialista disposat a entaular un debat posterior a la projecció.

Per al desenvolupament d’aquest projecte s’ha recorregut al fons de documentals disponible dins del catàleg del SARC, dedicat sempre a temàtiques relacionades amb la cultura i el territori valencià. Es realitzaran fins a un total de 120 projeccions i s’hi podran veure fins 37 títols diferents, títols com Dones de novembre, La Catedral de València, El Colegio de la Seda, El paseante, Vidas olímpicas, etc.

Comparteix

Icona de pantalla completa