Diari La Veu del País Valencià
El ‘lobby socialista 3.0’ del PSPV reafirma el seu ‘no a Rajoy’
EP / València

Diversos dirigents del PSPV-PSOE de la demarcació de València, que en conjunt són coneguts com el “lobby socialista 3.0”, han reafirmat el seu “no” a la investidura de Mariano Rajoy com a president del Govern i han expressat la seua voluntat que aquesta decisió siga consultada i confirmada per la militància del PSOE en un procés amb “major transparència i participació de les bases”.

Així ho han posat de manifest, aquest dilluns, alcaldes, regidors, càrrecs orgànics i dirigents socialistes de les comarques de Requena-Utiel, la Foia de Bunyol, la Vall d’Aiora, l’Horta Sud, l’Horta Nord, la Ribera, la Costera-la Canal de Navarrés, els Serrans i València en un acte celebrat a Silla per fer veure la seua “ferma oposició” al fet que el PSOE facilite amb la seua abstenció un govern del Partit Popular, segons ha informat el col·lectiu en un comunicat.

De fet, aquest grup ha advertit que “permetre que el PP continue en el poder és condemnar el país a quatre anys més de polítiques de retallades en serveis socials i de lleis restrictives per als ciutadans”.

En aquest sentit, el diputat provincial Bartolomé Nofuentes, portaveu del “lobby”, ha assenyalat que una abstenció dels socialistes que pose Rajoy al capdavant del Govern “va en contra dels principis del socialisme i del que les nostres bases reclamen”. Unes bases que, ha reclamat, “haurien de tenir un paper més actiu dins del partit”.

Bartolomeu Nofuentes.

Es tracta d’una de les principals demandes de l’anomenat “socialisme 3.0”, una obertura del partit que “permeta a la militància tenir un major pes en la presa de decisions”. Per a açò, el col·lectiu ha celebrat diverses reunions amb la finalitat de traslladar les eines de transparència i participació ciutadana ja en funcionament a ajuntaments del País Valencià governats pel PSOE.

Demanen un comitè central al País Valencià

A més a més, els dirigents també han sol·licitat en la trobada que la gestora que presideix actualment el PSOE convoque un Comitè Nacional per analitzar la situació “des d’un punt de vista valencià”.

“Si en els nostres programes electorals portem la participació ciutadana com un element fonamental de la democràcia, no té massa sentit que estiguem restringint-la en la nostra organització”, ha reblat el portaveu del grup.

Comparteix

Icona de pantalla completa