Diari La Veu del País Valencià
‘Una nova EUPV per a un nou país’, candidatura encapçalada per Rosa Pérez
RedactaVeu / València

Dins de la formació política d’Esquerra Unida del País Valencià (EUPV) es respiren aires de renovació després de la presentació de la candidatura que encapçala Rosa Pérez Garijo: ‘Una nova EUPV per a un nou país‘. La posada de llarg tindrà lloc en la XII Assemblea de la formació d’esquerres que es farà aquest dissabte 15 d’octubre.

La candidatura va començar amb l’elaboració col·lectiva d’un manifest polític, que podeu llegir en el següent enllaç, en el qual un grup de militants expressaven el model d’organització que volen per a Esquerra Unida, basada en la necessitat de convertir-la en un instrument útil per a la transformació social resituant-la al centre del conflicte social.

Els principals eixos organitzatius se centren en la descentralització, la transparència i la democratització. De fet, aquesta candidatura va fer una petició de sufragi universal i directe de tota la militància, que l’actual direcció va rebutjar; tal com ha informat la candidatura en un comunicat. Al manifest es pot llegir com des d’aquesta nova visió de la formació es busca una “organització radicalment democràtica, àgil i capaç d’organitzar i il·lusionar tota la classe treballadora en un projecte amb ambició transformadora”.

Després de llançar el manifest es va començar a configurar la candidatura atenent a un criteri comarcal que en la pràctica coincideix amb el propi model d’organització d’EUPV. Una vegada configurada la llista per al Consell Polític, es va decidir de manera consensuada la candidata a la coordinació i l’ordre de la resta d’integrants.

Pérez Garijo, coordinadora

La proposta per al lloc de coordinadora és la companya Rosa Pérez Garijo, regidora de Catarroja i diputada provincial de València, denunciant del cèlebre “cas Taula”. Els primers deu llocs de la candidatura a partir de Pérez Garijo els ocuparan, per aquest ordre: Nahuel González, regidor de Gandia; Marina Albiol, eurodiputada; Manu Clemente, regidor de Chiva; Estefanía Blanes, portaveu de Guanyar Alcoi; Miquel Lorente, coordinador i regidor de Xàtiva; Mireia Biosca, activista social; Iñaki Pérez, regidor d’Elda; Lucía Ibáñez, coordinadora de l’Alacantí; i Víctor Domínguez, regidor de Guanyar Alacant. En els següents llocs de la llista destaquen, tant per la seua participació en moviments socials com pel seu treball institucional i sindical, Rafa Pérez, alcalde de Bunyol; Amparo Bernat, animalista; Antoni Llorente, regidor de la Vall d’Uixò; Carlos Bernabé, regidor d’Oriola; i els sindicalistes M. Jose Gómez Pimpollo i Luis Poveda.

A més de Rafa Pérez, situat entre els primers llocs de la llista, també mostren el seu suport formant part de la candidatura l’alcalde de Muro d’Alcoi, Francesc Valls; el de Villar del Arzobispo, Vicente Portolés; el de Simat de la Valldigna, Victor Mansanet; i l’alcaldessa de Montfort, M. Dolores Berenguer.

Els darrers llocs de la candidatura, reservats com a llocs d’honor, els ocuparan des del final cap a l’inici els exdiputats de les Corts Valencianes Ignacio Blanco, Esther López Barceló i Lluís Torró, respectivament. Junt a ells estarà Antonio Montalbán, exsecretari General de CCOO que va rebre la distinció honorífica de la Generalitat Valenciana el passat 9 d’octubre per la seua vida dedicada a la lluita per la llibertat i els drets; Mª Jesús Pérez Galant, activista social i regidora d’Almoradí; Miguel Ángel Pavón, vicealcalde de l’Ajuntament d’Alacant; José Antonio Fernández Cabello, coordinador d’Alacant i referent en la lluita per l’educació pública; i Jaume Mayor, sindicalista de CCOO.

Comparteix

Icona de pantalla completa