Diari La Veu del País Valencià
Soler: ‘Serà molt difícil mantenir els serveis bàsics en el Pressupost per a 2017’
RedactaVeu / València

El conseller d’Hisenda i Model Econòmic, Vicent Soler, ha assenyalat, aquest dimarts, després de conèixer les declaracions realitzades pel delegat del Govern al País Valencià, Juan Carlos Moragues, que “el finançament de 2017 comunicat pel Ministeri d’Hisenda continuarà col·locant la Comunitat Valenciana a la cua de les autonomies”.

“El finançament que ens ha comunicat el Ministeri d’Hisenda és clarament insuficient perquè suposa que només arribaran al nostre territori 470 milions més, quan la Comissió d’Experts per a la reforma del finançament autonòmic pactat per les Corts va assenyalar, en el seu informe, que la Comunitat Valenciana necessitaria 2.464 milions més en 2016 per arribar al nivell de despesa mitjana per habitant del conjunt de comunitats autònomes i complir amb el dèficit (situat llavors en el 0,3%).

“Confondre la gent”

Soler s’ha preguntat “per què el delegat del Govern tracta de confondre la gent quan el problema de fons i el fet irrefutable és que som la comunitat autònoma pitjor finançada d’Espanya”. “El delegat ha assenyalat que la Comunitat Valenciana rebrà 470 milions més en 2017, però el que no explica és que açò es deu al fet que l’any 2015 vam tenir uns ingressos fiscals molt superiors als que el propi ministeri havia predeterminat. A causa d’açò, la liquidació de 2015, que es fa dos anys després, és a dir, en 2017, suposa, per a la Comunitat Valenciana, 1.538 milions, la qual cosa significa que, durant dos anys, el Ministeri ha tingut, en les seues arques, 1.538 milions que eren nostres”.

“Al delegat del Govern hauria de donar-li vergonya dir que el Govern està donant suport i auxiliant a la Comunitat Valenciana, ja que els diners que ens estan transferint són nostres. Són uns diners que corresponen a tots els valencians i que ens han retingut durant dos anys”.

“Serà molt difícil mantenir els serveis bàsics”

El conseller d’Hisenda ha subratllat que “serà molt difícil mantenir els serveis bàsics en el Pressupost per a 2017 amb els lliuraments a compte pràcticament congelats del Ministeri d’Hisenda, sense tornar a registrar un dèficit superior a l’autoritzat”. “Les aportacions plantejades pel Ministeri per al pròxim any són arbitràriament insuficients i amb aquests raquítics recursos es fa molt difícil elaborar els pressupostos de la Generalitat per a 2017”, ha indicat.

Comparteix

Icona de pantalla completa