Diari La Veu del País Valencià
Quatre detinguts, un a Altea, integrants de dues cèl·lules de Daesh que actuaven coordinades
EP / Madrid / València

La Comissaria General d’Informació i el servei DGST del Regne del Marroc, en col·laboració amb el Centre Nacional d’Intel·ligència, han detingut quatre individus de nacionalitat marroquina, dos a l’Estat espanyol, a Ceuta i a Altea (la Marina Baixa) i els altres dos al Marroc (a Tetuán i Castillejos).

Els quatre arrestats presentaven elevats nivells de radicalització i formaven part de dues cèl·lules radicades en tots dos països que actuaven de forma coordinada i en col·laboració directa amb l’organització terrorista gihadista DAESH, segons ha informat el Ministeri de l’Interior.

Operaven com a “potent aparell” d’adoctrinament, radicalització i enviament de nous gihadistes a les files d’aquesta organització terrorista i rebien instruccions directes, suport logístic i material propagandístic d’una katiba plenament integrada en DAESH i radicada en la zona de conflicte sirià-iraquià.

Interior considera que amb aquest operatiu, el segon en les últimes 48 hores, s’ha neutralitzat una amenaça potencial per a la seguretat nacional, tant de l’Estat espanyol com del Regne del Marroc, i és una “clara mostra de l’exemplar” cooperació entre els serveis nacionals espanyols i marroquins enfront de l’amenaça global del terrorisme gihadista.

L’operació, que continua oberta, s’ha desenvolupat sota la supervisió del Jutjat Central d’Instrucció número 6 i en coordinació amb la Fiscalia de l’Audiència Nacional.

Comparteix

Icona de pantalla completa