Diari La Veu del País Valencià
Les PAHs protesten per la subhasta de Bankia contra una família
RedactaVeu / Torrent

La Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAH) de València s’ha sumat a la mobilització convocada per la PAH Horta Sud davant el Jutjat de Primera Instància número 2 de Torrent en protesta per la subhasta de l’única vivenda i residència habitual d’una família. La protesta està convocada per demà dijous a partir de les 9.30 hores.

Mª Luisa, la propietària, i el seu marit van acudir a la PAH Horta Sud en estat de “desconsol i desesperació” perquè la seua vivenda anava ser subhastada en favor de Bankia. Aquesta entitat bancària anteriorment els va “enganyar” quan els van comunicar verbalment que si posaven al dia les seues quotes endarrerides, un import pròxim als 3.000€, automàticament el procés executori seria paralitzat, segons han explicat fonts de la plataforma.

Els afectats, buscant ajuda entre amics i familiars, van aconseguir arreplegar aquesta quantitat per tornar a posar-se al dia amb la hipoteca. A més d’açò, aquesta entitat els va exigir que abonaren una quantitat de diners extra per les despeses produïdes, “tot de forma verbal i sense concretar una quantitat exacta i la família, de bona fe va seguir les indicacions proposades confiant en les recomanacions de Bankia”. Per a sorpresa de la família, denuncien, “al poc temps d’haver fet tot el que Bankia els va sol·licitar, es van trobar amb una notificació del jutjat, on s’especificava que el seu habitatge ja tenia una data de subhasta”.

Des de les PAHs “creiem que no es pot permetre els abusos i atropellaments que les entitats bancàries, entre altres, Bankia, estan cometent en perjudici de milers de famílies. Els estan despullant de la seua única llar i a sobre els deixen un deute per a tota la vida”.

Fotos: PAH Horta Sud
“Pensem que els jutges i jutgesses tenen l’obligació de vetlar pels drets de les persones i anul·lar totes les clàusules abusives que existeixen actualment en els contractes hipotecaris. A més, opinem que s’ha de sancionar els bancs que s’enriqueixen a costa de les famílies i vulneren els seus dretsʺ.

Per açò, insisteixen des de la plataforma, “és intolerable que no es tinga en compte la reiterada vulneració dels drets de milers de persones, tot i ésser fonamentals, i que diàriament esdevenen en la despulla de les seues vivendes, quasi sense opció a una justa defensa i sense el dret a una segona oportunitat per refer les seues vides”.

>

Comparteix

Icona de pantalla completa