Diari La Veu del País Valencià
El València Basket apallissa l’Ulm en l’estrena a l’Eurocup (95-58)

Javier Cid / València.

El València Basket va superar amb solvència el Ratiopharm Ulm alemany en el debut europeu en un partit marcat per la bona defensa dels de Pedro Martínez que va impossibilitar a l’equip visitant veure cistella amb facilitat, com sí que ho fa a la lliga alemanya on té una mitjana de més de 98 punts per partit.

El partit va començar intens amb l’Ulm desplegant el seu portent físic però, de seguida, el València Basket va imposar la seua bona defensa tant interior com exterior per a, sense massa luxes en atac, fer un parcial de 10-0 i distanciar-se en el tanteig (15-7, min.6).

L’entrenador alemany, Thorsten Leibenath, va intentar frenar el xoc amb un temps mort però el vendaval taronja no es parava i l’Ulm, que no trobava la cistella amb facilitat, va tractar de fer-ho amb faltes personals. Així, l’equip local va llençar un total de dotze tirs lliures durant el primer període, un fet que va facilitar la seua anotació (26-16, min.10).

El segon quart va ser el més equilibrat quant a punts dels dos conjunts. No obstant això, el València Basket va demostrar que és un equip complet amb jugadors de la banqueta que marquen la diferència com Pierre Oriola, substitut de garanties d’un Dubljevic descomunal en la primera part del partit amb deu punts en poc més de deu minuts jugats. Així, el marcador al descans, 48-34, deixava una bona renda als taronja per a afrontar la segona part.

La represa va ser pràcticament de color taronja. Els de Pedro Martínez van continuar amb una bona defensa però les tres faltes dels seus pivots, Dubljevic i Oriola van complicar les coses i l’Ulm es va col·locar a tretze punts a l’inici del tercer quart (51-38, min.23). Tanmateix, un parcial de 7-0 taronja va obligar els alemanys a parar el partit (58-38, min.25). Després del temps mort el València Basket va trencar el partit a base de triples i a falta de deu minuts per jugar, gaudien d’un avantatge de 26 punts (71-45).

L’últim període va ser una demostració que els partits es juguen en quaranta minuts, ja que els jugadors locals no es van relaxar ni un moment. Així, el festival anotador dels taronja, que van acabar amb cinc jugadors per damunt dels deu punts, va continuar fins al 95-58 final. Una estrena magnífica per a un equip que aspira a tot en aquesta competició.

Fitxa tècnica:

95 – València Basket (26+22+23+24): Diot (11), Sastre (2), San Emeterio (8), Thomas (6), Dubljevic (14) -cinc titular- Van Rossom (6), Jankovic (12), Vives (2), Oriola (11), Sikma (11), Rafa Martínez (8) i Sato (4).

58 – Ratiopharm Ulm (16+18+11+13): Günther (3), Tadda (-), Babb (14), Morgan (12), Butler (2) -cinc titular- Sutton (3), Ohlbrecht (3), Ferner (-), Neumann (6), Hobbs (10) i Braun (5).

Àrbitres: Zamojski (POL), Herceg (CRO), Van den Broeck (BEL). Eliminaren per faltes personals al local Oriola (m.39) i al visitant Gunther (m.31).

Incidències: Primer partit de la primera fase de la Eurocup disputat al pavelló Font de Sant Lluís davant 8.300 espectadors.