Diari La Veu del País Valencià
Correllengua a Elx i Aplec de Dolçainers i Tabaleters a Alzira
RedactaVeu / Elx i Alzira

Aquest cap de setmana, Elx i Alzira acolliran dues celebracions on, com en moltes festes tradicionals, la dolçaina i el tabal seran protagonistes. En el cas de la capital del Baix Vinalopó, la música d’aquests instruments acompanyarà el passacarrer i faran també una actuació i, en el cas de la Ribera Alta, seran els elements centrals de la trobada de músics.

Divendres, 14 d’octubre, tindrà lloc el Correllengua a Elx, on es commemorarà el 9 d’octubre amb Ramon Llull i Isabel de Villena com a protagonistes, ambdós escriptors de rellevància. A les 19:15h s’iniciarà un passacarrer des del mateix Casal Jaume I d’Elx que anirà acompanyat de la flama del Correllengua i de la Colla de Dolçainers i Tabaleters “El cascabot”. En arribar a l’ajuntament de la ciutat, es procedirà al lliurament de la flama a l’alcalde; els joves de l’IES Misteri d’Elx llegiran el manifest i el mestre Carles Barquero farà un parlament. “El cascabot” seran els qui amenitzaran l’acte amb un actuació.

Imatge: Casal Jaume I d’Elx.

Divendres es clourà a les 21h al Casal Jaume I d’Elx on hi haurà l’actuació de la “Banda de Música Costablanca” i un sopar de “picadeta” amb coca i vi de la terra. Encara que, per al 19 d’octubre, hi ha prevista també l’actuació de VerdCel a les 20h a la Llotja Sala Cultural.

Imatge: Casal Jaume I d’Elx.

Dolçainers i Tabaleters

Dissabte, 15 d’octubre, serà Alzira la que concentrarà la major part de dolçainers i tabaleters en la XVII edició de l’aplec de la Federació Valenciana (FVDiT) . Enguany, la Colla Les Raboses d’aquesta ciutat és qui ha pres el testimoni i ha organitzat tota aquesta trobada, on s’ha previst un seguit d’actes durant tot el dissabte per a totes les colles participants. Podeu ampliar informació en la següent notícia.

Imatge: FVDiT.

Hi haurà tallers i conferències al voltant d’aquests dos instruments tan valencians, una fira de luthiers i un parell de passacarrers. Però, potser, l’acte més destacat siga l’actuació que es farà a les 20h al Gran Teatre, el I Concert de la Colla de la FVDiT dirigit per José Rafael Pascual-Vilaplana. L’esdeveniment clourà a la plaça major amb la Fumiga.

Imatge: FVDiT.

Comparteix

Icona de pantalla completa