Diari La Veu del País Valencià
Abonament infantil: entre 70 i 200 euros d’ajuda directament a les famílies
RedactaVeu / València

La matrícula en el tram 0-3 ha augmentat un 6,13% respecte al curs passat, gràcies a les millores de les ajudes de l’abonament infantil i a l’augment de les aules experimentals gratuïtes de 2 anys, explica la Conselleria d’Educació, qui afegeix que es van adoptar aquestes dues mesures: primer “per a augmentar la matriculació d’alumnat en l’etapa de 0-3 anys aquest curs” per la qual cosa hi ha hagut un increment de les aules experimentals de 2 anys gratuïtes, que ofereixen 1.242 places gratuïtes en centres públics d’Infantil i Primària i, en segon lloc, perquè s’ha incrementat el pressupost en un 10% destinat a l’abonament infantil per a la matrícula en la xarxa d’escoletes privades.

Enguany hi ha hagut un 6,13% de matriculats en l’etapa 0-3 anys, cosa que suposa passar dels 37.441 alumnes del curs 2015-2016 als 39.739 del curs 2016-2017.

L’abonament infantil

Pel que fa a l’abonament infantil, el 79% de l’alumnat rebrà una ajuda “igual o superior al curs passat”, han afirmat. L’import de l’ajuda que correspon a cada família s’ha determinat en funció de la renda per càpita familiar fins als 72.460 euros anuals.

Igualment, recorden que, en el curs passat, les famílies d’aquest tram rebien totes per igual 60 euros, mentre que enguany les famílies rebran un mínim de 20 euros més i un màxim de 80 euros més del que rebien el curs passat. Educació tracta, amb aquestes ajudes, “de potenciar la igualtat d’oportunitats socials de les valencianes i dels valencians, alhora que s’avança en l’objectiu de millorar la conciliació de la vida familiar i laboral”.

Xifres facilitades per la Conselleria sobre l’abonament infantil.

Ajuda directa a la família

Altra novetat prevista en les bases reguladores de les ajudes infantils és que es finança directament la família. És per això que una família beneficiada amb l’abonament infantil que té matriculat el seu fill o filla en una escola i ha de canviar de centre, continuarà beneficiant-se de l’ajuda en un altre centre.

Així mateix, es manté la duplicitat de les ajudes per a escoles infantils municipals que tinguen matriculats menys de 14 alumnes, als quals s’incrementarà el doble de l’import de l’abonament, sempre que en la localitat no hi haja un altre centre autoritzat per a impartir aquest nivell. Es tracta, d’aquesta manera, “de garantir la sostenibilitat de les escoles infantils ubicades en municipis amb escassa població i que puguen continuar atenent les necessitats de les famílies que resideixen en aquests àmbits amb escassa població, a fi d’evitar desigualtats socials i econòmiques respecte a altres zones”, han conclòs des de la Conselleria.

Comparteix

Icona de pantalla completa