Ribó recalca que és prioritari resoldre els problemes de convivència en el Cabanyal

L'alcalde de València destaca que 'és prioritari restablir la normalitat' en aquest barri 'perquè la gent puga viure i conviure'
14 octubre 2016 01:00h
Cabanyal.
RedactaVeu / València

L'alcalde de València, Joan Ribó, s'ha compromès davant Faustino Villora i la resta dels representants de Salvem el Cabanyal i de l'Associació de Veïns del barri, amb els quals s'ha reunit aquest dijous, a treballar perquè les normes de convivència respectuoses entre els veïns es normalitzen també en El Cabanyal. “La degradació que ha patit aquest barri no es pot canviar en dos dies però, en aquest moment en què ja tenim embastats i encaminats altres assumptes com el de la rehabilitació o l'arranjament de carrers, resoldre els problemes de convivència és una qüestió urgent”, ha declarat Ribó.

A la reunió també han assistit les regidores de Benestar Social, Consol Castillo; Habitatge i Educació, María Oliver; Protecció Ciutadana, Anaïs Menguzzato, i Igualtat, Isabel Lozano, davant les quals l'alcalde ha proposat intensificar el treball dels serveis socials per a afavorir la convivència. “Ha sigut una reunió molt important on els veïns ens han mostrat la situació generada pels problemes de convivència i soroll que hi ha en determinats carrers del barri del Cabanyal, on hi ha molts problemes que estem arreglant a poc a poc, i ara hem de donar un pas clar amb l'objectiu que la gent puga viure amb normalitat en el barri”.
 

Reunió. Foto: Ajuntament de València.

El passat juliol es va augmentar el marc competencial de la Policia Nacional amb qüestions relacionades amb la convivència, encara que Ribó afegeix que “hem estat analitzant i concretarem aqueixa acció policial conjunta i coordinada, però hi ha altres vessants des del punt de vista de benestar social i d'integració. Tanmateix, ens hem compromés a treballar perquè les normes de convivència que són habituals i normals en altres barris de la ciutat, ho siguen també en El Cabanyal”.

Joan Ribó ha insistit que no són problemes “vinculats a l'ocupació d'habitatges o a una ètnia, sinó que qualsevol persona ha de respectar les normes perquè la gent puga dormir i caminar perfectament per qualsevol carrer”, per això ha recalcat, posteriorment, que aquest canvi “ha de ser ràpid, significatiu i visible en el més curt termini de temps”.

Faustino Villora, representant de Salvem el Cabanyal, ha dit “eixir molt esperançat” de la reunió amb l'alcalde i amb quatre regidors de l'equip de govern. “Creiem que hi ha hagut una bona recepció per part municipal i estem convençuts que la gent podrà viure en les seues cases amb normalitat, que és la nostra reivindicació fonamental. A més, es prendran les mesures necessàries per a, en un termini de temps curt, anar solucionant els assumptes de convivència i les actuacions en política social i aconseguir que la gent veja respectats els seus drets fonamentals”. 
 

Participants de la reunió. Foto: Ajuntament de València.

Mesures socials i serveis policials

Enfront de la reivindicació concreta d'una reguarda de la Policia Local en la zona més conflictiva, Ribó ha manifestat que es tracta d'una qüestió que ha de ser estudiada i plantejada amb els tècnics i responsables policials de manera més detallada. Sobre aquest tema, Villora ha assegurat que “sabem que açò comporta unes tramitacions administratives, burocràtiques i de dotació de personal que no poden ser a curt termini, però sí que ens han dit que hi haurà un reforç policial, al costat de mesures d’índole social, d'integració i d'intermediació social”.

L'alcalde ha insistit en la implicació de la Policia Nacional en la labor per a vetlar per la bona convivència en El Cabanyal. “Estudiarem també un treball conjunt Policia Local-Policia Nacional que em sembla fonamental i, per a això, establirem una sèrie de reunions amb els seus responsables. Per a nosaltres, és prioritari restablir la normalitat en El Cabanyal perquè la gent puga viure i conviure normalment”.

La Veu
 
next