La participació als Premis literaris Ciutat d’Alzira creix un 85% en relació amb el 2015

Un total de 209 obres opten enguany als premis en les diferents categories.
14 octubre 2016 01:00h
Imatge dels guanyadors de les diferents categories als Premis Ciutat d\'Alzira 2015.
RedactaVeu  / Alzira
 

La participació en l’edició d’enguany dels Premis literaris Ciutat d’Alzira ha crescut en un 85% en relació amb el 2015. Segons fonts de l’editorial Bromera, organitzadora del certamen juntament amb l’Ajuntament d’Alzira (la Ribera Alta), un total de 209 obres concorren en les huit categories, xifra que contrasta amb les 113 obres de l’edició anterior i, segons l’editorial, confirma l’expectació que desperta la convocatòria del certamen, esdevenint la segona més alta pel que fa a originals presentats, només superada pel rècord històric establert el 2012 amb 219 obres.

L’edició del 2016 també és la més important pel que fa a la dotació econòmica total, 71.500 euros, ja que s’ha incorporat el Premi Enric Solbes d’Àlbum Il·lustrat Consorci Ribera i Valldigna a les set categories anteriors. L’editorial es felicita pel prestigi assolit pels Premis Literaris Ciutat d’Alzira, que promouen des de fa 28 anys la literatura en la nostra llengua.

En totes les categories s’ha experimentat un augment pel que fa a la quantitat d’obres presentades, però especialment significatius són els 21 originals presentats al 32è Premi Europeu de Divulgació Científica Estudi General (dotat amb 12.000 euros) que tripliquen els presentats l’any passat. L’11è Premi de Teatre Palanca i Roca (patrocinat amb 6.000 euros per la Fundació Aigües de València) duplica la participació amb 30 originals, i l’11è Premi de Poesia Ibn Jafadja (dotat amb 5.000 € per la UNED) ha passat de 26 a 48 treballs.

En la resta de categories, la participació ha estat de 27 obres en el 28è Premi de Novel·la Ciutat d’Alzira -dotat amb 16.000 euros- de 16 en el 28è Premi d’Assaig Mancomunitat de la Ribera Alta -8.000 euros-, de 22 en el 21è Premi Fundació Bancaixa de Narrativa Juvenil -16.000 euros- i de 25 en el 21è Premi de Narrativa Infantil Vicent Silvestre -2.500 euros-. 

Finalment, han estat 20 els originals presentats al I Premi Enric Solbes d’Àlbum Il·lustrat Consorci Ribera i Valldigna –dotat amb 6.000 euros–, una xifra que Bromera considera molt satisfactòria per a la primera edició.

El dia 11 de novembre es lliuraran els Premis Literaris Ciutat d’Alzira 2016, durant el transcurs del tradicional sopar literari que tindrà lloc a la sala Rex Natura de la capital de la Ribera Alta. No obstant això, el veredicte del Premi de Teatre Ciutat d’Alzira Palanca i Roca es farà públic el 28 d’octubre, mentre que el 4 de novembre es donarà a conèixer el veredicte del Premi Fundació Bancaixa de Narrativa Juvenil i del Premi de Narrativa Infantil Vicent Silvestre.

Cicle de conferències

Pel que fa a la 12a edició del Cicle de Conferències, s’inaugura el dimarts 18 d’octubre amb la intervenció de la vicepresidenta del govern valencià Mónica Oltra. Amb el títol ‘Dones del segle XXI: creadores de futur’, la primera sessió abordarà la situació de les dones en el món de la política, amb representants de diferents formacions polítiques. 

En les jornades següents es reflexionarà sobre el paper de la dona en l’àmbit de l’escriptura i l’edició amb figures consolidades com Rosa Serrano i també emergents com la il·lustradora Rocio Bonilla, i participaran veus feministes ben prestigioses com l’escriptora Rosa Regàs. A més, l’economia i la ciència estaran també presents de la mà de Vicent Cucarella, que parlarà d’economia i sostenibilitat, i del guanyador del Premi Europeu de Divulgació Científica 2015, Pedro Gómez-Romero.
 


 
next