Diari La Veu del País Valencià
El moviment Decreixentista s’explica i es comparteix al 2n aplec que acull Benifaió
RedactaVeu / Benifaió.

La 2a edició de l’Aplec Decreixentista tindrà lloc a la Granja Ecològica la Peira de Benifaió els dies 21, 22 i 23 d’octubre tal com informa l’Associació l’Espurna, organitzadora de l’esdeveniment. Amb aquesta trobada es pretén impulsar la difusió dels principis d’aquest moviment ecològic, polític i social que defensa una aposta per models de gestió econòmics més sostenibles i amb un menor impacte per al medi ambient. En aquesta segona edició, els participants podran gaudir d’una visió del Decreixement més pràctica, ja que s’ha elaborat una programació dinàmica i participativa.

Aquestes jornades volen constituir-se com un punt de trobada per als diversos col·lectius del País Valencià que estan duent a terme accions relacionades amb els principis defensats pel Moviment Decreixentista per promoure així l’intercanvi d’idees i la creació de vincles entre entitats i associacions.

Cartell II Aplec Drecreixentista. Foto: Associació L’Espurna.

Programació

Les jornades començaran divendres 21 a la Biblioteca Pública de Benifaió amb la conferència ‘l’Economia social i solidària al segle XXI: del cooperativisme i associacionisme a les B-Corp’, a càrrec de la doctora en Economia Social i Cooperativa Vanessa Campos i Climent. Dissabte 22, a la Granja Ecològica la Peira, es podrà assistir a un taller de ‘Transició cap a la sostenibilitat’, on els participants coneixeran diverses eines que poden facilitar l’acció individual i col·lectiva front als nous reptes de la societat. El diumenge 23, els participants podran aprendre a obtenir el màxim profit als horts en balcons i terrasses gràcies a l’experiència de Felipe Pastor amb el taller ‘Fukuoka diu: Vols ser feliç? Tingues un hort’. La jornada es completarà amb un taller de construcció d’un forn solar. Per tal de consultar la programació completa, només cal punxar sobre el següent enllaç.

Què és el Decreixement?

El Decreixement és un corrent de pensament polític, econòmic i social favorable a la disminució regular controlada de la producció econòmica amb l’objectiu d’establir una nova relació d’equilibri entre l’ésser humà i la naturalesa, però també entre els éssers humans.

La conservació del medi ambient no és possible si no es redueix la producció econòmica, la responsable de la reducció dels recursos naturals i de la destrucció del medi i que actualment està per sobre de la capacitat de regeneració natural del planeta. El repte és viure millor amb menys.

Els partidaris del Decreixement proposen una disminució del consum i una producció controlada i racional que permeta respectar el clima, els ecosistemes i els éssers humans. Aquesta transició es realitzaria mitjançant l’aplicació de principis més adequats a una situació de recursos limitats: escala reduïda, relocalització, eficiència, cooperació, autoproducció (i intercanvi), durabilitat i sobrietat. Si voleu ampliar informació sobre aquest tema, podeu punxar sobre el següent enllaç.

Comparteix

Icona de pantalla completa