Diari La Veu del País Valencià
Salvador exigeix a Foment que el trànsit de Castelló a València per l’AP-7 siga gratuït
RedactaVeu / Castelló de la Plana

Les obres de rehabilitació del ferm de la variant de la Vall d’Uixó en l’A-7 estan ocasionant seriosos perjudicis econòmics als usuaris. És per això que la consellera d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració, María José Salvador, ha sol·licitat per escrit al ministre en funcions del Ministeri de Foment, Rafael Catalá, que mentre duren aquestes reparacions es desvie el trànsit per l’AP-7, “sense cost per als usuaris”. Des del PSPV i Compromís han demanat també aquest desviament per l’autopista, ja que en altres zones de l’Estat espanyol ja s’està realitzant.

Actualment, el Ministeri ha desviat el tràfic per la N-340, la qual cosa ocasiona greus problemes en la circulació per saturació i cues de fins a 10 quilòmetres, un fet que, segons la consellera, evidencia “la falta de planificació i previsió” del Ministeri de Foment a l’hora d’oferir una alternativa per als més de 45.000 vehicles, entre els quals hi ha 10.000 camions, que circulen cada dia per aquest desviament alternatiu.

Per tot açò, Salvador ha sol·licitat formalment i per escrit al ministre Catalá que mentre “duren les obres es desvie el tràfic per l’AP-7, sense cost per als usuaris que entren i isquen pels peatges de Sagunt i les Alqueries i, en tot cas, es reduïsca el temps dels desviaments el més possible executant les obres en un termini molt menor i treballant, si és possible, les vint-i-quatre hores dels set dies de la setmana”. També s’ha dirigit al delegat del Govern valencià, Juan Carlos Moragues, per informar-lo de la sol·licitud remesa al Ministeri de Foment.

Desviament per l’AP-7 per a Tarragona i no per a Castelló

El socialistes valencians s’han mostrat estupefactes en comprovar que Foment i la concessionària de l’AP-7 han arribat a un acord per desviar gratuïtament, a Tarragona, els camions a l’autopista mentre duren les obre de l’A-7, una solució que des del Consell també s’ha reclamat per a Castelló, però que encara no ha rebut resposta. Aquesta proposta es va fer des de Compromís per Castelló, que criticava aquesta situació de greuge comparatiu que provoca Foment acordant el pas per l’AP-7 en algunes zones, però no a Castelló.

La diputada socialista Sandra Martín ha assenyalat que “el Govern de Rajoy està obstinat a tractar-nos com a ciutadans de segona i ara, de forma inexplicable i totalment arbitrària, ha proporcionat una solució, encara que siga temporal, a una autonomia i, no obstant això, la nega 20 km més al sud”. A més, Martín ha anunciat que des del PSPV seguiran reclamant que la proposta es faça extensiva també als trams de carreteres valencianes en obres i que pateixen la mateixa problemàtica. Per això, “es donarà suport” a la iniciativa immediata que aquesta setmana es debatrà a Les Corts i que, signada per tots els diputats castellonencs, demana al Govern valencià l’alliberament, almenys temporal, de l’autopista mentre que duren les obres.

En qualsevol cas, els socialistes valencians han anunciat la presentació de la iniciativa, tant al Congrés dels Diputats com a Les Corts Valencianes, per a instar el Ministeri de Foment a prendre mesures perquè durant el període que duren les obres es puga circular gratuïtament per l’AP-7 en eixos mateixos trams.

Comparteix

Icona de pantalla completa