Diari La Veu del País Valencià
FAPA-València denuncia que es cedisca sòl públic per a centres privats
FAPA-València ha denunciat una vegada més que els ajuntaments cedisquen sòl públic, que ha de ser destinat a serveis públics de tots els ciutadans, a entitats privades per a construir centres concertats o privats.

La federació de pares i mares ja va denunciar aquest fet en el seu moment en Torrent, quan es va cedir terreny públic per construir una de les seus de la Universitat Catòlica. Considera que amb la construcció d’aquests futurs Centres d’Iniciativa Social (CIS) “s’ataca de nou l’ensenyament públic en aquells barris i pobles on existeix una gran demanda de places públiques”, a la qual cosa no es dóna resposta i, a canvi, se cedeix sòl públic per a construcció privada.

“La Conselleria una vegada més no escolta les peticions de la comunitat educativa, en aquest cas la de Patraix i Torrent. És ací on posem en dubte eixa falsa idea que amb l’escola concertada es garanteix la llibertat d’elecció de centre de les famílies quan realment no s’atén la demanda en l’escola pública”, subratlla Josep Ricard Revert, president de FAPA-València.

En aquest sentit, el col·lectiu de pares i mares planteja denunciar aquest assumpte als tribunals al·legant l’incompliment de la legislació vigent (LOE) en què es recull que els poders públics garantiran l’oferta de places suficients en l’educació pública.

Comparteix

Icona de pantalla completa