Diari La Veu del País Valencià
Bonig: ‘No reobriria RTVV en aquests moments’

EP / València.

Isabel Bonig ha assenyalat, aquest dilluns, que “en aquests moments” no reobriria Radiotelevisió Valenciana (RTVV). Així mateix, ha demanat al Consell que “deixe de mentir” i “embullar” sobre els extreballadors.

Bonig s’ha expressat en aquests termes en ser preguntada pels periodistes per l’engegada de la futura RTVV en la roda de premsa en la qual ha comparegut al costat de la secretària general del PPCV, Eva Ortiz.

Inquirida per si reobriria RTVV si estiguera en el Govern valencià, ha respost que “en aquests moments no” i, sobre aquest tema, ha assenyalat que la llei que va aprovar el PP estableix que la televisió i la ràdio públiques només es poden tornar a obrir “quan estiguen cobertes les necessitats” d’educació, sanitat i polítiques socials.

A més, ha assenyalat que “amb un recurs en l’Audiència Nacional seria prudent” i, de la mateixa manera, “faria cas del que em diuen els tècnics”. “Nosaltres estem a favor d’una televisió valenciana, però quan es donen les condicions, complint la llei; quan hi haja diners i es buiden les qüestions jurídiques”, ha ressaltat.

Bonig, qui no ha volgut avançar la direcció del vot del grup popular en les Corts, el dijous, per a l’elecció dels membres del Consell Rector de la Corporació Valenciana de Mitjans de comunicació −la nova RTVV−, ha denunciat “una estratègia” del PSPV, Compromís i Podem per “aïllar el PP en aquesta qüestió i en moltes més”. “Com tornen a comptar amb el beneplàcit de Ciutadans, no ens necessiten i ens tiren a un racó”, ha denunciat la també síndica del PP.

Preguntada per la Comissió Bilateral de cooperació engegada per la Generalitat i el Govern espanyol prèvia a una possible interposició d’un recurs de l’Estat a la llei sobre la Corporació Valenciana de Mitjans de Comunicació pel tracte preferent als extreballadors, la popular ha explicat que es tracta d’”un tràmit administratiu més”.

Ha criticat que el president de les Corts Valencianes, Enric Morera, diga que “és un atac contra els drets dels valencians” i, sobre aquest tema, ha assenyalat: “No sé si és ignorància supina o ganes d’embullar i enganyar la gent”.

“No és per atacar al Govern valencià, sinó perquè un informe de l’Advocacia diu que hi ha preceptes que poden anar en contra de la Constitució”, ha explicat. Isabel Bonig també ha indicat que durant la seua etapa com a consellera d’Infraestructures també es va engegar una comissió bilateral entre la Generalitat i el Govern per abordar discrepàncies sobre la Llei Urbanística. “Es van solucionar els problemes i no es va haver d’interposar un recurs d’inconstitucionalitat”, ha manifestat.

Sobre aquest assumpte, ha dit que “està en la mà del Govern de la Generalitat” que l’executiu central no interpose finalment un recurs, “fent cas de les recomanacions” que estableix l’Estat espanyol i que, segons ha dit, “són les que li ha dit el Consell Jurídic Consultiu”.

Inquirida pel tracte preferent als extraballadors, ha manifestat: “Nosaltres estem per afavorir que es complisca la legalitat. Si algú diu que no és legal, no és legal”.

De la mateixa manera, ha manifestat que el portaveu de Podem en les Corts, Antonio Montiel, “sap tots els problemes jurídics, de molta envergadura, que implica la reobertura de RTVV i no està fent cas”. “Si no volen tenir vicissituds legals, que paralitzen la liquidació de RTVV, la reòbriguen i admeten els 1.600 treballadors que és al que es van comprometre”, ha ressaltat.

A Bonig també li han preguntat quant costarà engegar la nova Corporació Valenciana de Mitjans de Comunicació. Ha assenyalat que el Consell “es queixa tots els dies que no hi ha diners” i, per tant, ha preguntat si hi ha pressupost suficient per pagar l’obertura de la nova RTVV “o les conseqüències si al final es determina que hi ha successió d’empreses”. Al seu judici, “o estan enganyant la gent i tenen diners, o no en tenen i ho van a retallar d’un altre lloc”.

Comparteix

Icona de pantalla completa