Diari La Veu del País Valencià
L’exposició ‘Faixa roja, faixa blava’ es trasllada a Castelló de la Ribera

PilotaVeu / Castelló de la Ribera.

“Faixa roja, faixa blava. La pilota valenciana”, l’exposició coproduïda pel Museu Valencià d’Etnologia i el Museu de la Pilota, es trasllada a Castelló de la Ribera després de la seua estada en Bétera, des del 7 de setembre fins al 16 d’octubre.

“Faixa roja, faixa blava” va obrir al públic per primera vegada al Museu Etnològic de València amb un caràcter temporal, però després de l’èxit aconseguit els anys 2013 i 2014, va començar a girar per moltes localitats valencianes, com Alzira, l’Eliana, Guadassuar, Massamagrell, Paiporta o Sumacàrcer.

La mostra explica les bases fonamentals del nostre esport, presentat d’una forma didàctica amb la finalitat d’atraure el gran públic. Els visitants podran veure com es fabriquen els elements bàsics del joc (pilotes, didals, guants…), cartells de partides històriques, panells, vídeos, diorames de carrers o jocs infogràfics d’explicació del joc.

Castelló obrirà les portes al públic el pròxim 21 d’octubre a les 17h i es podrà visitar fins al 21 de novembre en la sala d’actes de l’Obrera, situada al carrer Major de la localitat riberenca. Els horaris per a veure “Faixa roja, faixa blava” seran de 17h a 20h de dilluns a divendres i de 11h a 13h i de 17h a 20h els dissabte i diumenge.

Inauguració de l’exposició i presentació de PilotaVeu

L’exposició “Faixa roja, faixa blava” s’inaugurarà el divendres dia 21 a les 18:30 de la vesprada davant de tots els assistents. Aprofitant l’acte, hi haurà una presentació del web PilotaVeu, que el passat 9 d’octubre va complir dos anys del seu naixement. Ja han confirmat l’assistència el director del Museu de la pilota del Genovés David Sarasol, l’alcalde de Castelló Oscar Noguera, la regidora de cultura Marta Grimaltos i el jugador local i coordinador de PilotaVeu Ricard Sentandreu.

Exposició. Fotografia: David Sarasol.

Comparteix

Icona de pantalla completa