Diari La Veu del País Valencià
El PP veta ‘País Valencià’ en Les Corts
EFE / València

Així ho han donat a conéixer el portaveu i viceportaveu del grup parlamentari, Jorge Bellver i Rafael Maluenda, respectivament, en la roda de premsa posterior a la Junta de Portaveus, en la qual l’oposició ha criticat que el PP se centre en aquest assumpte quan hi ha més de 700.000 aturats en el País Valencià.

Bellver ha defensat que es tracta d’un debat “important i fonamental”, i ha afirmat que el 99 % de les iniciatives dels populars estan relacionades amb la reactivació i enfortiment de l’economia, mentre que de senyals d’identitat, ha dit, solament han parlat en una altra ocasió en aquesta legislatura.

A més, ha destacat que les dues ocasions en les quals el PP ha presentat proposicions no de llei en defensa dels símbols i senyals del País Valencià han sigut motivades per ingerències d’altres institucions, com el Parlament de Catalunya o l’Ajuntament de Barcelona, en aquest cas.

Dits pronunciaments, ha dit el portaveu del PP, “no poden quedar sense resposta per part de Les Corts”, i ha advertit que “cada ingerència” en els senyals d’identitat i el contingut de l’Estatut d’Autonomia de la Comunitat tindrà una resposta per part del PP.

Segons el portaveu de Compromís, Enric Morera, que amb més de 700.000 aturats i “creixent el nombre d’aturats”, la proposició del PP tracte de senyals d’identitat és una mostra “d’irresponsabilitat de qui ens governa”, i demostra que alguns representants polítics viuen “en l’estratosfera”.

Ignacio Blanco (EU) ha considerat preocupant que amb la xifra d’aturats actuals i una situació econòmica “calamitosa”, el PP estiga “una vegada i una altra insistint en el mateix tema” amb el qual, al seu judici, vol “enfrontar els valencians en lloc de cercar solucions als seus problemes”.

Rafael Maluenda. PP.

Per al diputat, amb aquest tipus d’iniciatives, els populars fan el “ridícul” com, al seu judici, van fer amb la resposta que van donar a l’exposició exhibida en Les Corts amb motiu del 25 d’abril, i que hi segueix exposada en la primera planta.

El viceportaveu ha replicat que la iniciativa que es debatrà la setmana que ve “no pretén reobrir un debat tancat”, sinó que tracta de “exigir respecte” al contingut de l’estatut valencià, i ha criticat el fet que diputats que van prometre acatar la Constitució i l’Estatut usen una denominació que no és l’oficial.

Maluenda s’ha referit a l’exposició, la petició de la qual perquè fóra retirada per considerar-la “pancatalanista” no va ser atesa pel president de Les Corts, Juan Cotino, ja que la mostra serà desmuntada aquesta vesprada, tal com estava previst.

Així ho han confirmat fonts institucionals, davant el que Maluenda ha assenyalat que la seua obligació com a valencià era demanar que es retirara perquè l’exposició, en la qual es feia un repàs del procés preautonòmic amb predomini cuatribarrat i referències al País Valencià, solament representa “a una part”.

“Altres opcions majoritàries no estaven reflectides en l’exposició”, ha lamentat el popular, cosa en què ha coincidit Bellver, per a qui es plasma “la visió d’una part del que va passar en eixos moments” i, en tot cas, no es mostra “l’opinió del poble valencià”.

Comparteix

Icona de pantalla completa