Diari La Veu del País Valencià
Rescatats 11 immigrants libis enfront de la costa d’Elx

Europa Press / Elx.

Els onze immigrants rescatats anit enfront de la costa il·licitana quan navegaven en un pot de fibra són d’origen libi, segons van assegurar ells mateixos als equips de rescat.

La Comandància de la Guàrdia Civil d’Alacant ha manifestat aquest dimarts que es tracta de comprovar la seua nacionalitat. Els immigrants van ser albirats a les 19.45 hores d’ahir dilluns per un veler a unes 50 milles enfront de la costa d’Elx.

Els onze viatjaven en un pot de fibra de color blanc de sis metres d’eslora i amb un motor de 40 cavalls. Tots són homes i tenen entre 18 i 28 anys. Nou d’ells van ser rescatats per l’embarcació de Salvament Marítim d’Alacant ‘Polaris’ i van quedar sota custòdia de la Guàrdia Civil en l’aeroport de l’Altet. Els dos restants van ser evacuats en l’helicòpter ‘Helimer’, detalla l’Institut Armat.

Tots es troben en bon estat de salut, encara que Creu Roja els va atendre “amb signes acusats d’hipotèrmia, ja que la majoria venia amb la roba mullada”. Una de les persones del grup va haver de ser traslladada fins a l’Hospital General d’Alacant per una contusió en el genoll esquerre. L’ONG els va proporcionar aliments, kits d’higiene i roba.

Segons Creu Roja, és la setena assistència a persones immigrants arribades a les costes alacantines en pastera en el que va d’any, de manera que és “l’any amb major nombre d’intervencions realitzades per l’equip de Creu Roja que es recorda en les costes alacantines”.

Els onze homes han passat a la disposició de la Policia Nacional d’Alacant.

Comparteix

Icona de pantalla completa