Diari La Veu del País Valencià
Ferri i Mata posen damunt de la taula de Montoro l’infrafinançament i RTVV
Xavier Pérez / València

Els portaveus del grup socialista en les Corts, Manolo Mata, i de Compromís, Fran Ferri, es reuneixen hui a la vesprada amb el ministre d’Hisenda, Cristóbal Montoro, en la seu del Ministeri a Madrid per a traslladar-li les seues reivindicacions, especialment en matèria de finançament i inversions.

Tots dos havien sol·licitat la reunió amb Montoro ja que, tal com va explicar Ferri, després que Montoro rebera el passat 5 d’octubre la portaveu del PP, Isabel Bonig, és lògic que oferira el mateix tracte a la resta de ‘síndics’: “Entenem que, atenent a les normes bàsiques de lleialtat institucional ha d’escoltar la resta dels representants del poble valencià, sense exclusions ni partidismes”.

Finalment, Montoro els rebrà a partir de les 17.30 hores en el Ministeri. Manolo Mata va assenyalar divendres passat que a les reivindicacions pel finançament, les inversions o el FLA se sumen qüestions com la negativa a incloure una partida per al transport metropolità de València o la intenció de recórrer la nova llei de RTVV. “Haurem de posar les coses clares i defensar aquesta Comunitat de tots els atacs injustificats que estem patint”, va apuntar.

En aquest sentit, el portaveu del grup socialista adverteix que en la trobada amb el ministre d’Hisenda “serem inflexibles sobre RTVV perquè som l’única comunitat bilingüe sense televisió pròpia” i ha rebutjat les ingerències del Govern espanyol “sobre una llei que compleix totes les garanties jurídiques i legals i que ha sigut aprovada majoritàriament per un parlament sobirà”

Mata ha assenyalat, referent a la reunió que demà mantindrà a Madrid amb el ministre d’Hisenda i Administracions Públiques, Cristóbal Montoro, que “en la seua mà està solucionar la situació d’infrafinançament o falta d’inversions a la qual estan sotmesos els valencians i valencianes malgrat no haver-nos volgut escoltar cada vegada que hem anat a reclamar-les al Congrés dels Diputats”. Per açò, ha anunciat que hui durant la reunió traslladarà al ministre la necessitat que el PV siga tractat amb “excepcionalitat com a conseqüència de la corrupció i la mala gestió que hem patit amb 20 anys de governs del PP” i li ha demanat que siga conscient que “el nou Consell ha substituït un règim caracteritzat pel seu balafiament, per la qual cosa necessitem un Govern solidari amb aquesta Comunitat que no tracte els valencians com a ciutadans de segona”.

Comparteix

Icona de pantalla completa