Climent: 'València ha de ser i serà el motor del Corredor Mediterrani'

El Consell continuarà reivindicant aquesta infraestructura, que també representarà un impuls per al Port de València
18 octubre 2016 01:00h
Rafa Climent.
EP / València

El conseller d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafa Climent, ha indicat aquest dimarts que si durant aquests anys de crisis s'haguera posat en marxa el Corredor Mediterrani "estaria contribuint a impulsar i dotar amb més força la recuperació econòmica i la creació d'ocupació en el nostre territori i en la resta de l'Estat". A més, s'ha mostrat clar afirmant que “València ha de ser i serà el motor” d'aquesta infraestructura.

Així ho ha indicat Rafa Climent en la jornada empresarial 'València, Motor del Corredor Mediterrani', en la qual s'ha debatut sobre el potencial econòmic de València en el Corredor i sobre "aquesta infraestructura com a factor clau per a la competitivitat empresarial".

En aquest sentit, el conseller, que ha reivindicat que la infraestructura hauria d’"haver sigut prioritària" per a l'Estat espanyol en l'última dècada, ha lamentat que "segueix sense executar-se en 2016, després de diversos governs de diferent signe polític en el Govern de l'Estat". "Ha sigut una dècada perduda perquè no s'ha escoltat la demanda dels valencians i el clam des de fa molts anys de tota la nostra societat civil perquè es donara prioritat a aquest eix ferroviari a través de la corresponent dotació econòmica", ha indicat.

Motor del Corredor Mediterrani

Per això, ha assenyalat que, des del Consell, seguiran reivindicant aquesta infraestructura, ja que consideren que "València ha de ser i serà el motor del Corredor Mediterrani" perquè el País Valencià "disposa de tots els elements per a convertir-se en la locomotora d'una economia real, que genere ocupació i llocs de treball estables i de més qualitat, basada en la producció industrial, en la innovació i en la internacionalització de les nostres empreses".

Port de València

Així, ha assenyalat que, amb el Corredor Mediterrani, el Port de València pot convertir-se en una gran porta d'entrada de mercaderies cap als mercats interiors europeus que, a més de ser un gran impuls per a l'activitat logística, beneficiaria els sectors productius més exportadors, com ara l'agroalimentari, el moble, el taulell, el tèxtil, el sector de l'automoció o el joguet, que podrien tenir accés a nous mercats o una major competitivitat en el transport si disposaren d'aqueix carril ferroviari.

Sostenible

A més, Climent també ha defensat el Corredor Mediterrani en el marc d'un model de creixement econòmic sostenible, ja que "no hem d'oblidar que el transport ferroviari és molt més respectuós amb el medi ambient que el transport per carretera i, per tant, és fonamental per a evitar l'increment de la contaminació i de les emissions de CO2 a l'atmosfera".
 
next