Diari La Veu del País Valencià
Músiques en Terres de Cruïlla, el festival que fa invisibles les fronteres administratives

ACN / Tortosa.

El Festival de Músiques en Terres de Cruïlla de la Sénia (Montsià), que està organitzat per l’Agrupació Musical Senienca, el Centre d’Estudis Seniencs i l’Institut Ramon Muntaner, té com a objectius fer invisibles les fronteres geogràfiques administratives, donar visibilitat a la música de banda com un tipus de manifestació cultural i artística des del reconeixement de la cultura catalana i la necessitat d’evidenciar que hi ha molt de talent a les terres del Sénia. Enguany, cal destacar el concert de la banda Agrupació Musical Senienca amb el cantautor valencià Andreu Valor i l’ebrenc Joan Rovira per al 29 d’octubre, així com un concert de les bandes de la Sénia, per Santa Cecília, el 26 de novembre, amb la Coral Sant Jordi i amb repertori d’Ovidi Montllor.

En aquesta quarta edició, els organitzadors han decidit fer una aposta per a iniciar un camí d’anàlisi i “d’aproximació” molt més tècnica de la música i dels seus “binomis” de festa, art, literatura i dansa. L’objectiu és culminar amb un congrés internacional, l’any 2021, amb tota la recerca i innovació recollida en els propers quatre anys.

Com ha explicat Mercè Gisbert, membre del comitè organitzador, aquest any s’inicia un “cicle d’especialització tècnica” que ha de culminar amb una congrés internacional, l’any 2021, on “aplegar totes les manifestacions artístiques” que s’hagen estat treballant els propers quatre anys. Es tracta d’analitzar la relació de la música amb la literatura, la dansa, les arts i la festa, que s’abordarà des de diferents perspectives amb l’ajuda d’investigadors i artistes.

Aquesta edició, “per posar en valor la feina de recerca, innovació i creació que es fa a l’entorn de la cultura i la música de les terres del Sénia”, es focalitzarà, en la jornada tècnica del dissabte 29 d’octubre, en la música i la literatura. Entre els convidats es troben el filòleg Josep Sebastià Cid i el lingüista Carles Duarte. Hi ha dos apartats més pràctics, ‘Roda d’experiències’ i ‘Tallers i demostracions’, on participaran músics i escriptors com ara Jesús Fusté, Jesús Maria Tibau, Jordi Llavina, Montserrat Abelló, Xavi Múrcia, Xavier Túrnez, Daniel Sesé, Montse Castellà, Laura Borràs o Josep Ollé.

“Ovidi Simfònic”

Per al dia 26 de novembre, per tal de celebrar Santa Cecilia, a la Casa de Cultura Senienca actuaran la Coral Sant Jordi i la Banda de Música de l’Agrupació Musical Senienca en el concert “Ovidi Simfònic” amb el qual es retrà homenatge al cantant d’Alcoi amb les seues cançons. Si voleu consultar la resta de programació podeu fer-ho al següent enllaç.

Comparteix

Icona de pantalla completa