Diari La Veu del País Valencià
Investiguen l’exalcalde de Sagunt (PP) i 11 regidors i exregidors per presumpta corrupció
ACN / València

El jutjat número 4 de Sagunt (el Camp de Morvedre) investiga 12 regidors i exregidors de l’Ajuntament de Sagunt en el marc de l’Operació Flotador, coordinada pel jutjat per presumptes irregularitats en les adjudicacions de contractes.

Segons ha informat el Tribunal Superior de Justícia (TSJ) del País Valencià, agents de la Unitat de Delinqüència Econòmica i Fiscal (UDEF) de la policia espanyola han escorcollat, per ordre de la instructora, tres seus municipals a Sagunt i Port de Sagunt , les oficines d’Aigua de València a Sagunt i a la capital i les seus de quatre empreses més. La causa està oberta per presumptes delictes de suborn i prevaricació i es va iniciar a l’agost del 2015 per una denúncia interposada per la Fiscalia de València després de les irregularitats detectades pel Tribunal de Comptes.

Segons que ha informat el TSJ valencià, s’hi investiga el suposat arreglament de contractes durant les legislatures 2007-2011 i 2011-14, períodes en què va ser alcalde Alfredo Castelló, actual diputat del PP a les Corts Valencianes. El jutjat investiga 12 persones físiques (regidors i exregidors) i 6 persones jurídiques, empreses beneficiàries de les adjudicacions presumptament irregulars.

Les diligències han estat declarades secretes i se centren en el fraccionament de contractes per a adjudicar determinats serveis a sis mercantils eludint la Llei de Contractes del Sector Públic, informa el TSJ valencià. S’investiga també si es varen acordar contractes i es van adjudicar treballs sense el corresponent expedient administratiu vulnerant amb això els principis de transparència, lliure concurrència i competència efectiva que regeixen la contractació pública.

Les mateixes fonts judicials assenyalen que en el marc d’aquestes diligències s’ha desenvolupat l’operació d’aquest dimecres a Sagunt, encaminada a assegurar proves amb la intervenció d’expedients i contractes sota sospita. La causa ha estat declarada secreta.

Comparteix

Icona de pantalla completa