Diari La Veu del País Valencià
La Fira de Tots Sants de Cocentaina implica els hostalers amb actuacions en directe

RedactaVeu / Cocentaina.

Enguany la Fira de Tots Sants de Cocentaina (el Comtat), que arriba a la seua 670 edició, s’ha reforçat amb diferents novetats pel que fa a les activitats destinades a l’oci de veïns i visitants. Tal com s’explica a un comunicat difós per l’ajuntament contestà, en els últims anys s’ha treballat per seguir dotant aquest esdeveniment (428.487 visitants en 2015) d’una programació d’activitats lúdiques per a tots els públics en el mateix recinte de la Fira, així com en altres indrets, com els locals dels hostalers que hi participen.

L’espai Fira i Festa al carrer Almudaina comptarà amb 4 dies de concert amb Auxili, Esir i Kontaminació Akústica, l’orquestra Black Band i el DJ Àlex Femenia. Però enguany aquesta programació es veurà complementada per les actuacions en directe i sessions musicals que tindran lloc en diferents establiments del poble (pub La Comarca, pub Dallas 44 i Nou Festa Café Pub).

Firasona. Imatge: Ajuntament de Cocentaina.

Espectacular cloenda

El consistori, atenent a una de les demandes veïnals dels últims anys, recuperarà enguany per a la Fira de Tots Sants un espectacular i innovador espectacle de cloenda al Palau Comtal.

Una altra de les novetats és l’increment de l’oferta a l’espai gourmet que comptarà amb una major presència de gastronomia local.

Cartell Fira. Imatge: Ajuntament de Cocentaina.

Altres activitats que ja comencen a ser tradicionals són el concurs ‘Sol a Sol‘, que tindrà lloc a la plaça Mossén Eugenio Raduán, on es gaudirà de les disciplines de música, dansa i humor. Pel que fa al mercat medieval, la programació d’actuacions musicals, de carrer o teatre de xicotet i gran format serà constant durant totes les hores del dia entre el ‘Palau a Escena’, el ‘Petit Palau’, ‘Música al Mercat’, ‘Qustantaniya’ al Sòc Àrab i el Porrat Valencià al Pla de la Font. Per poder consultar la programació completa només heu de punxar en el següent enllaç.

Mariona Carbonell, regidora de Fira, espera que aquesta intensa programació agrade tant a veïns i veïnes com a visitants: “Per a nosaltres és tan important garantir una bona mostra de productes de tots els tipus com configurar una atractiva programació d’activitats lúdiques. Com sempre diem, es tracta d’oferir a veïns i visitants un paquet complet i una experiència única, que tinguen temps per a adquirir els productes que busquen però també per a gaudir de la música en directe, de les múltiples opcions gastronòmiques o de les diferents manifestacions artístiques, entre moltes altres alternatives”.

La Fira de Tot Sants

A aquesta fira, que aplega a la 670 edició, li va ser concedit el 1346 el privilegi pel rei d’Aragó Pere IV el Cerimoniós i, a més, des de 2012 compta amb l’Interés Turístic Nacional. Pràcticament tot el municipi es veu envaït per la fira i els seus mercats medieval, àrab, jueu, porrat valencià, expositors de maquinària, menjar diversos, exposicions, atraccions per als més menuts, actuacions teatrals, musicals… i els visitants que campen per qualsevol racó de Cocentaina.

Comparteix

Icona de pantalla completa