Ferri i Mata amb Montoro: “Mai hi haurà un recurs davant el TC sobre RTVV”

El síndic de Compromís ha destacat que ha sigut “una reunió cordial amb molt bones paraules, però poques solucions”
19 octubre 2016 01:00h
Mata, Montoro i Ferri.
RedactaVeu / Madrid

Aquest dimecres ha tingut lloc la reunió entre els portaveus del grup socialista en les Corts, Manolo Mata, i el de Compromís, Fran Ferri amb el ministre d'Hisenda espanyol, Cristóbal Montoro, en la qual tal com estava previst, els temes centrals que han reivindicat els valencians han sigut el finançament i la  nova RTVV. També s'han abordat altres temes com les inversions, el deute històric o les necessitats de les grans ciutats del País Valencià, com és el cas de l'àrea metropolitana del cap i casal o la Marina, que arrastra un deute que coarta qualsevol intent d'ordenar-la comercialment i econòmicament.

Ferri ha valorat negativament la trobada ja que ha manifestat que “ha sigut una reunió cordial amb molt bones paraules, però poques solucions als problemes dels valencians”. El portaveu de compromís ha fet saber a Montoro totes les reivindicacions entre les quals destaquen el finançament, el deute històric i la reobertura d'una televisió pública valenciana, que segons ha explicat és el “que ens preocupa més últimament”. 

Però com que, segons Ferri, no hi ha hagut cap solució o aportació, ha assegurat que des de Compromís “continuarem reivindicant allò que considerem que és just per als valencians, que no ens tracten com a ciutadans de segona i així millorar la nostra qualitat de vida”.

Per la seua banda, Manolo Mata ha destacat que ha trobat el ministre “molt receptiu” en el tema del deute de la Marina (460 milions d'euros), causat per la copa Amèrica, fet que coarta qualsevol possibilitat d'ordenar comercialment i econòmicament aquesta zona, segons el socialista. És més, Mata ha afegit que “hi ha un compromís ferm del ministeri per veure com solucionar aquesta qüestió”.

Pel que fa al finançament, el socialista ha explicat que “no hi ha una sola dada que li puga faltar al ministeri per a fer justícia econòmica amb la Comunitat Valenciana”, perquè tal com ha matisat coneixen el dèficit, el nivell d'endeutament, les necessitats, així com també saben que de l'infrafinançament patit pels valencians.

En quant al tema de la nova RTVV ha assegurat que “tenim tots els arguments per a pensar que aquest tema no endarrerir-se”. Mata ha explicat que el mecanisme obert pel ministeri durarà com a mínim sis mesos, període en el qual “el govern valencià podrà donar totes les explicacions pertinents al ministeri” i ha afegit que “mai hi haurà un recurs davant el tribunal constitucional”.

La Veu
 
next