Diari La Veu del País Valencià
Enrique Soriano és elegit president de la nova RTVV després de l’espantada del PP

EP / València.

El ple de les Corts Valencianes ha triat aquest dijous el lletrat de les Corts, Enrique Soriano, com a president de la Corporació Valenciana de Mitjans de Comunicació (CVMC) –la futura RTVV–, així com a la resta de membres del Consell Rector, tret de la candidata del PP Maite Fernández, que no ha aconseguit els suports necessaris.

Els diputats del PP han abandonat aquestes votacions “per a no participar en un procés que no ens ha agradat, on s’ha assenyalat el PP per les persones proposades”, ha dit la síndica ‘popular’, Isabel Bonig.

Amb aquestes absències, Enrique Soriano ha aconseguit 67 vots -un més dels dos terços requerits-, mentre que els altres set membres triats han aconseguit 66 suports. Per la seua banda, la candidata del PP per a ocupar el lloc de representant del Consell de la Ciutadania en el Consell Rector, Maite Fernández, s’ha quedat fora ja que ha obtingut únicament 54 suports.

D’aquesta forma, el nomenament de Maite Fernández haurà de sotmetre’s a una segona votació, que se celebrarà el pròxim mes, en què necessitarà els vots de tres cinquenes parts de l’hemicicle –60 diputats–.

Quan anava a començar aquest punt de l’ordre del dia del ple, la síndica del PP, Isabel Bonig, ha demanat la paraula al president de la Cambra, Enric Morera, i ha assenyalat: “El PP abandona la votació per a no participar en un procés que no ens ha agradat, on s’ha assenyalat el PP per les persones proposades”. A continuació, tots els diputats del grup popular han abandonat l’hemicicle.

Foto: EP.

Comparteix

Icona de pantalla completa