Diari La Veu del País Valencià
Centenars de persones es manifesten en suport de Carme Forcadell
ACN / Barcelona

Centenars de persones s’han manifestat en suport a la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, l’endemà que la fiscalia de Catalunya presentés al TSJC una querella contra ella, ordenada per la fiscal general de l’Estat espanyol, per prevaricació i desobediència per permetre la votació de les conclusions de la comissió d’estudi del procés constituent. “Això no va de mi, ni d’una persona sinó de democràcia; estem de sort perquè en aquest país de demòcrates n’hi ha molts disposats a defensar la democràcia, la llibertat d’expressió i la sobirania de les institucions”, ha assegurat Forcadell. Ho ha dit després de saludar els manifestants i consellers del Govern com Neus Munté, Raül Romeva, Josep Rull, Toni Comín, Meritxell Serret i Meritxell Borràs; diputats de JxSí, la CUP i CSQP i representants del món local com l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, que s’han concentrat a les portes del Parlament, convocats per l’Assemblea Nacional Catalana (ANC), Òmnium Cultural i l’Associació de Municipis per la Independència (AMI).

Carme Forcadell al centre. Foto: Núria Julià (ACN).

Mobilització contra la “judicialització de la política”

L’ANC, Òmnium Cultural i l’AMI han anunciat, per al diumenge 13 de novembre, una mobilització ciutadana a favor de les institucions catalanes i del món municipal i en contra de la “judicialització de la política”. Així ho ha explicat el president de l’ANC, Jordi Sànchez, en la concentració de suport, aquest dijous, a la presidenta del Parlament, Carme Forcadell.

Concentració en suport de Carme Forcadell. Foto: Núria Julià (ACN)

Volen, de fet, que la d’aquest dijous siga la primera d’un seguit de concentracions al carrer que servisca per denunciar “l’abús per part de l’Estat espanyol” dels tribunals. “Volen acabar amb la llibertat d’expressió” de les institucions, s’ha queixat Sánchez flanquejat pels presidents de l’AMI i Òmnium Cultural, Neus Lloveras i Jordi Cuixart. Lloveras ha assegurat que els càrrecs electes “necessiten la mobilització” ciutadana: “No tolerarem que es continuï judicialitzant la política al nostre país”. “Qualsevol atac a les nostres institucions de govern, està considerat un atac al poble, i des de la serenor, la tranquil·litat i la contundència respondrem de manera unànime”, ha reblat Cuixart.

Comparteix

Icona de pantalla completa