Diari La Veu del País Valencià
El Vila-real iguala des de la superioritat numèrica un partit perdut (2-2)

EFE / Ankara (Turquia).

El Vila-real va empatar a dos gols en la visita a l’Osmanlispor, en un partit que va estar marcat per l’expulsió en els primers compassos del segon temps del local Güven, cosa que va aprofitar l’equip castellonenc per a neutralitzar un desavantatge de dos gols.

I és que el Vila-real va jugar un pèssim partit fins que va gaudir d’aquesta superioritat numèrica, que va suposar un canvi radical en la marxa d’un encontre que tenia molt costera amunt i amb molt males sensacions.

No li van funcionar les rotacions a Fran Escribá, ja que el Vila-real va ser un equip molt diferent al que va golejar la passada setmana al Celta. Des de l’arrencada del partit es va veure desbordat pel conjunt turc, molt més elèctric en les seues accions i amb una intensitat de joc molt superior.

Al Vila-real no li durava la pilota als peus, mentre que l’Osmanlispor va sortir més concentrat, emportant-se quasi tots els duels i amb molta verticalitat en atac. Al quart d’hora, una volea de N’Diaye a passada de Rukavina a punt va estar d’avançar al marcador al Vila-real, però l’acció va ser un miratge en el desert que era el joc de l’equip castellonenc.

A l’equador del primer acte va arribar el minut fatídic per al Vila-real amb un Rosescu lliure de marca que, en 60 segons, va batre en dues ocasions a Andrés Fernández.

El primer gol dels turcs va arribar en una gran acció dels locals, després d’una bonica passada en llarg de Lawal al lateral Vrsajevic, que li va guanyar per complet l’esquena a Jose Ángel per a plantar-se davant del porter del Vila-real i cedir al segon pal a Rusescu perquè marqués a plaer.

En la treta de centre del camp, el Vila-real va perdre la pilota i el davanter romanès, després d’avançar uns metres, va llançar un xut llunyà, amb molt d’efecte, que va sorprendre Andrés i que va fer pujar el segon gol al compte dels otomans.

Amb el 2-0 en contra, el Vila-real no va tenir més remei que avançar línies. Va augmentar el seu domini davant un rival replegat i el colombià Santos Borré va tenir una bona ocasió de gol dins l’àrea, però el seu xut el va treure, a una mà, el porter Hakan Arikan.

La bona circulació de pilota del Vila-real només va durar uns minuts. De nou va caure en les pèrdues de la pilota, cosa que va aprofitar el migcampista N’Diaye per a posar en problemes a la defensa del conjunt groguet amb la seua velocitat, tot i que es va arribar al descans sense més variacions al marcador.

El pas pels vestidors no va suposar cap millora en el joc del Vila-real, que, de nou, es va mostrar molt erràtic fins que va arribar la jugada clau als vuit minuts de la represa i que va canviar el guió del partit.

Güiven va cometre un clar penal sobre Pato que, a més, va suposar l’expulsió, rigorosa, del jugador turc. La pena màxima la va llançar Bruno, però la va detenir Arikan i la pilota va acabar en un córner en què N’Diaye va esmenar l’error del seu capità en rematar a gol al primer pal i acurtar distàncies.

La decoració del duel va variar completament. L’Osmanlispor es va atrinxerar al seu camp i el Vila-real va passar a ser l’amo i senyor del partit. Davant d’aquesta tessitura, era qüestió de temps que arribés l’empat i es va produir a un quart d’hora del final, després d’una gran acció per una banda de Castillejo i Rukavina, que va deixar la pilota enrere a Pato i el brasiler va aconseguir la igualada.

Amb quinze minuts per davant, Escribá va tractar de moure la banqueta per anar a per la victòria, però curiosament van ser els pitjors minuts jugats pel seu equip, que, fins i tot, va rebre alguna ocasió per part de l’Osmanlispor. Al final, es va signar un empat que deixa molt comprimit el grup després de les tres primeres jornades.

Fitxa tècnica:

2- Osmanlispor: Hakan Arikan, Vrsajevic, Çuruksu, Aykut Demir, Tiago Pinto; Lawal (Mehmet Güven, m.) 39, N’Diaye, Umar, Maherm (Prochazka, m.57), Delarge i Rusescu (Regattin, m.80).

2- Vila-real: Andrés Fernández, Jose Ángel, Bonera, Álvaro, Rukavina; N’Diaye (Sansone, m.81), Bruno, Castillejo, Dos Santos (Soriano, m.70); Pato i Santos Borré (Bakambú, m.64).

Gols: 1-0, m.23: Rusescu. 2-0, m.24: Rusescu. 2-1, m.55: N’Diaye. 2-2, m.74: Pato.

Àrbitre: Liran Lyani (ISR). Va amonestar, per l’Osmanlispor, Aykut Demir i, pel Vila-real, Santos Borré, Álvaro i Castillejo. Va expulsar amb roja directa el local Mehmet Güven en el minut 53.

Incidències: Partit corresponent a la tercera jornada de la fase de grups de la Lliga Europa disputat al Osmanli Estadi.