Diari La Veu del País Valencià
Oltra desdiu el jutge de Dénia que denegà inscriure un fill a nom d’una parella de dones

Europa press / València.

La vicepresidenta i portaveu del Consell, Mónica Oltra, ha assegurat aquest divendres que el Registre Civil de Dénia (la Marina Alta) haurà d’inscriure el fill d’un matrimoni de dues dones, després que el jutge haja denegat la inscripció a nom d’ambdues i que conste únicament el de la gestant al no haver aportat la certificació de la reproducció assistida, segons argumenta el jutge, perquè “la Llei està per a complir-se”, ha afirmat Oltra.

Així ho ha afirmat la també consellera d’Igualtat i Polítiques Socials en la roda de premsa posterior al ple del Consell, en ser preguntada per la decisió d’aquest jutge. Oltra ha indicat que aquest no és un tema que siga competència ni de la Generalitat ni del Govern espanyol per la separació de poders, però ha insistit que la llei “s’ha de complir en tot el territori nacional”.

“I què és el que diu la Llei? Que quan hi ha un matrimoni de dues dones poden inscriure el seu fill directament en el Registre”, ha dit, i ha recordat que açò va ser un canvi en 2007 amb la Llei d’Identitat de Gènere del Govern espanyol, ja que amb l’anterior normativa de 2005, la que no era la mare biològica o gestant havia d’adoptar.

“Açò és així”, ha dit, per a subratllar que la parella “no va tenir problemes amb la inscripció dels seus altres dos fills i amb el tercer sí”, i ha recalcat que s’ha de tenir en compte “l’interès superior del menor”. Per açò, ha incidit que, encara que la Generalitat no té competències en aquest cas, “la Llei està per a complir-la en tots els casos, aquest també, i aquest xiquet ha de ser inscrit en el Registre Civil com han sigut inscrits els altres dos”.

Comparteix

Icona de pantalla completa