Diari La Veu del País Valencià
El certamen de colles dolçaineres d’Ontinyent alça gran expectació
RedactaVeu / Ontinyent.

Aquest dissabte, 22 d’octubre, a les 19h, el Teatre Echegaray d’Ontinyent (la Vall d’Albaida) acollirà el Certamen per a gran colla de dolçaines i percussió Ciutat d’Ontinyent, que ha alçat gran expectació, ja que les entrades s’han exhaurit, raó per la qual es disposarà una pantalla fora del teatre. A més, es podrà gaudir de l’esdeveniment a través d’aquest enllaç.

Des de La Colla d’Ontinyent enceten amb aquest acte la commemoració del 25 aniversari de la seua creació, en el qual participaran tres colles que reunisquen els requisits que es regulen a les bases. A les 17.30 h, les colles realitzaran un breu passacarrer pels carrers d’Ontinyent fins a arribar al Teatre Echegaray, on hauran d’interpretar un pasdoble de lliure elecció (no puntuable), una obra obligada composada per l’ontinyentí Saül Gómez i Soler, i una obra lliure, aquestes dues últimes peces seran puntuades pel tribunal, que estarà format per persones de reconegut prestigi i rellevància dins del món de la dolçaina.

Imatge: La Colla.

L’obra obligada serà “Rauxa i Foc” que ha estat encomanada al músic i membre de La Colla, Saül Gómez i Soler, qui descriu que “la peça naix per commemorar els 25 anys de La Colla, un grup que és part essencial de la nostra ciutat, ja que es tracta d’una entitat cultural que ha sigut bressol de molts músics i que és, i continuarà sent, un referent al món de la dolçaina. L’obra està dedicada als membres que han format i formen aquest grup al qual em sent tan unit i agraït. És un viatge musical imaginari a través de diferents indrets i elements representatius de la ciutat”.

El nom de la peça, “Rauxa i Foc”, fa referència a la campana més gran del campanar de Santa Maria, que data de 1563. Aquesta es feia servir antigament per a alertar els veïns dels perills que envoltaven la ciutat com ara el foc o els bombardejos a la guerra.

Aplec de Tavernes Blanques

Així mateix a Tavernes Blanques (l’Horta Nord) aquest cap de setmana tindrà lloc el 3r aplec de dolçainers i tabaleters, en el qual dissabte es concentraran els actes més importants com és el cas del taller per a xiquets ‘El tabal i la dolçaina al teu abast’ que es farà al llarg del matí. Ja a la vesprada tindrà lloc un passacarrers de les colles participants i es clourà la jornada amb una concentració i concert al parc Escolar.

Imatge: Federació Valenciana de Dolçainers i Tabaleters.

Comparteix

Icona de pantalla completa