El Senat inicia els tràmits perquè Barberá no estiga al Grup Mixt

La proposta de Compromís per a aconseguir la Reforma del reglament del Senat per la qual es modifica l’article 30 es realitza després de “l'escàndol” causat per l'arribada de la senadora Rita Barberá al grup Mixt
23 octubre 2016 01:00h
Rita Barberá.

RedactaVeu / Madrid.

En la junta de portaveus dels grups parlamentaris del Senat, convocada per al pròxim dia 25 d'octubre, es comentaran els terminis iniciats per a abordar proposta, presentada pels senadors de Compromís, de reforma del Reglament del Senat per la qual es modifica l'article 30. 

Amb la publicació, el passat dia 21, en el Diari Oficial de les Corts Generals d'aquesta proposta, s'obri un termini fins al dia 10 de novembre perquè la resta de grups puguen presentar textos alternatius a aquesta iniciativa de Compromís.

Els senadors de Compromís van presentar aquesta proposta després que el president de les Corts Valencianes, Enric Morera, traslladara al president del Senat la necessitat d'avançar cap a aqueixa solució, “després de l'escàndol causat per l'arribada de la senadora Rita Barberá al grup Mixt”, segons fonts de la formació nacionalista.

A partir del dia 10 de novembre, el Senat haurà d'abordar si accepta aquesta reforma o si el Partit Popular, amb majoria en la càmera, imposa una altra modificació o el manteniment del text com està.
 

Foto: EP.

Segons el senador de Compromís Carles Mulet “reiterem que no poden acabar castigant el Grup Mixt amb els residus i cadàvers polítics dels altres grups per a regular els casos de transfuguisme i evitar que no es puguen beneficiar de cap privilegi els senadors que abandonen la seua formació política i/o grup parlamentari. Existeixen precedents de creació de grup de no adscrits (en el cas de les Corts Valencianes, per exemple), diferents al Grup Mixt. El cas Rita Barberá pot veure's emulat en qualsevol moment per qualsevol altre senador, tenint en compte els temps d'inestabilitat política en els quals vivim i aquesta pràctica pot acabar perjudicant greument a tot. Per això, esperem sensibilitat per part de la resta de grups parlamentaris, especialment del PP” 

Text publicat en el BOCG en aquest enllaç

La Veu
 
next