Diari La Veu del País Valencià
Esquerra Unida porta a l’europarlament el cas de les mares discriminades al registre de Dénia

RedactaVeu / Brussel·les.

Després que els últims dies s’haja donat a conèixer als mitjans el cas d’una parella de dones residents a la Marina Alta a les quals el Jutjat de Dénia ha denegat el seu dret a inscriure el seu fill al registre adduint que no han demostrat com ha estat concebut, la portaveu d’Esquerra Unida al Parlament Europeu, Marina Albiol, ha anunciat que preguntarà a la Comissió Europea si pensa actuar contra aquest cas i altres possibles casos semblants que poden haver ocorregut a l’Estat espanyol.

“Aquesta situació és clarament discriminatòria cap a aquesta parella, ja que a cap parella d’home i dona se li demana al registre que justifique com ha estat concebut el seu nadó. Creiem que les autoritats europees haurien de tindre coneixement d’aquest cas i actuar per a impedir que cap ciutadà o ciutadana puga patir discriminació de cap mena”, ha indicat Albiol.

Marina Albiol subratlla que el cas incompleix de forma flagrant la Carta dels Drets Fonamentals de la Unió Europea: “En el seu article 7, que recull el dret a la vida privada, però també en l’article 9, que estableix el dret de les persones a contraure matrimoni i a fundar una família segons les lleis estatals que la regulen. I no cal que recordem que, des de l’any 2005, el matrimoni entre persones del mateix sexe és plenament legal a l’Estat espanyol”.

Albiol afegeix que “també pot estar incomplint-se l’article 21, que prohibeix tota discriminació, esmentant clarament la que s’exerceix per raó d’orientació sexual. Sembla mentida que, actualment, encara siga necessari haver de lluitar per drets tan elementals, però casos així demostren que alguna cosa no funciona bé”.

Declaracions de Marina Albiol en aquest enllaç.

Comparteix

Icona de pantalla completa