Diari La Veu del País Valencià
Ximo Puig vota a favor de l’abstenció a Rajoy

EP / Madrid.

El president de la Generalitat Valenciana i secretari general del PSPV, Ximo Puig, ha votat aquest diumenge en el Comitè Federal a favor de l’abstenció del PSOE en la investidura de Mariano Rajoy.

El sentit del vot de Puig ha sigut el mateix que el dels altres cinc presidents autonòmics socialistes: Susana Díaz (Andalusia), Javier Lambán (Aragó), Guillermo Fernández Vara (Extremadura), Javier Fernández (Astúries) i Emiliano García Page (Castella-la Manxa). Per la seua banda, Francina Armengol (Illes Balears) ha sigut l’única presidenta autonòmica que ha votat en contra de l’abstenció.

El Comitè Federal del PSOE ha votat, aquest diumenge, a favor que els diputats socialistes s’abstinguen en la segona votació d’investidura per a facilitar que Mariano Rajoy siga elegit president del Govern estatal. Dels 237 membres del Comitè Federal van votar a favor de la proposta de l’abstenció 139, mentre que 96 ho van fer en contra. Altres dos no van votar.

Aquestes xifres impliquen que el 58,64 per cent dels membres del Comitè Federal s’han inclinat per l’abstenció, en segona volta, a la investidura de Mariano Rajoy. Per la seua banda, els partidaris del ‘no’ han aconseguit el 40,50 per cent dels vots.

En el Comitè Federal de l’1 d’octubre, on va dimitir Pedro Sánchez com a secretari general, els partidaris de convocar un congrés extraordinari van obtenir 107 vots (42,12 per cent), mentre que els contraris van aconseguir 132 vots (51,96 per cent).

Comparteix

Icona de pantalla completa