Diari La Veu del País Valencià
Ábalos vota en contra de l’abstenció a Rajoy

EP / València.

El secretari general del PSPV de la demarcació de València, José Luis Ábalos, ha assegurat durant la seua intervenció en el Comitè Federal del PSOE d’aquest diumenge, en el qual ha defensat el ‘no’ a Mariano Rajoy, que “el més important per al partit és la militància” i ha lamentat que “aquesta vegada l’hem deixat absent”.

“La gran majoria dels òrgans de representació en la demarcació de València s’han expressat amb absoluta claredat i hui he volgut portar la seua veu a aquest Comitè Federal, perquè la voluntat dels militants ha de ser considerada”, ha sostingut. “Fer el contrari seria augmentar la frustració de bases”, segons ha informat el PSPV en un comunicat.

Ábalos ha lamentat que els òrgans d’adreça del PSOE no hagen donat veu a la militància. “Quantes vegades hem apel·lat a la militància i aquesta vegada l’hem deixat absent. No hem pogut arbitrar cap mecanisme per a consultar la seua opinió respecte al vot en la investidura al PP”, ha asseverat. “Així i tot –ha continuat–, la militància s’ha expressat a través dels òrgans regulars del partit, òrgans que formen part d’aqueixa democràcia representativa que ací tant es reivindica, com els comitès comarcals, executives locals i comarcals, assemblees locals”.

El líder del PSPV de la demarcació de València –que ha votat en contra de l’abstenció a Rajoy– ha qualificat d’“ingenus i il·lusos” els qui durant la jornada d’aquest diumenge han considerat que encara es podrà realitzar treball parlamentari. “Des de l’oposició podrem paralitzar moltes de les iniciatives, però això ens portarà a la mateixa situació de bloqueig en la qual ens trobem ara”, ha advertit.

Segons el parer del dirigent socialista, és “impossible” prendre iniciatives legislatives “sense Govern, amb els 180 diputats de l’oposició de tan diferent pelatge”.

Podem eixir “sense partit i sense crèdit”

No serem capaços de desenvolupar el nostre programa electoral per més que molts s’obstinen a dir-ho”, ha argumentat. “S’ha dit que ja no tenim ni candidat per a anar a noves eleccions i el més greu és que podem eixir d’aquest comitè sense partit i en una setmana no tenir crèdit tampoc”, ha afegit.

A més, ha subratllat que “el debat entre el ‘no’ i l’abstenció no ha de ser dogmàtic, encara que sí que té un gran abast estratègic”. “El que hui es diu ací a favor de l’abstenció podria haver-se exposat perfectament en el mes de juliol i ens hauríem estalviat tot aquest procés”, ha insistit. “El problema de fons és dels qui llavors no van ser capaços d’expressar aqueixa posició. Perquè ara, en prendre-la sota l’amenaça de noves eleccions, sembla més una rendició”, ha agregat.

Comparteix

Icona de pantalla completa