Diari La Veu del País Valencià
Ferri lamenta la decisió del PSOE d’abstindre’s que facilita un govern de Rajoy

EP / València.

El portaveu de Compromís en les Corts Valencianes, Fran Ferri, ha lamentat la decisió del PSOE d’abstindre’s en la pròxima sessió d’investidura perquè suposarà que el PP “continue menyspreant els valencians”. No obstant açò, ha subratllat que aquesta posició dels socialistes “no tindrà conseqüències” en l’Acord del Botànic -format per PSOE, Compromís i Podem- i que sustenta el govern valencià.

Així ho ha indicat Ferri en declaracions als mitjans de comunicació, en ser preguntat sobre la decisió del Comitè federal del PSOE, per 139 a favor i 96 en contra, d’abstindre’s en la pròxima sessió d’investidura i sobre les possibles conseqüències que tindrà aquesta posició per al País Valencià.

Sobre aquest tema, ha considerat que el resultat del Comitè va ser “negatiu” per als interessos valencians i és “una mala notícia” perquè suposa que Mariano Rajoy repetisca com a president del Govern i es mantinga un Executiu Central liderat pel PP que, al seu parer, és un partit “nociu per a la ciutadania” i “un partit impregnat per la corrupció i que governa d’esquenes als interessos dels valencians”.

Per tant, ha assenyalat que les conseqüències per al País Valencià seran que de nou hi haurà “un govern hostil” a les polítiques del Consell. A més, “en aquests últims quatre anys el govern del PP ha demostrat que continua menyspreant els valencians i tractant-nos com a ciutadans de segona”, ha puntualitzat Ferri.

“És un pacte que escapa al que passa en l’estat”

Preguntat per si aquesta decisió del PSOE pot posar en perill l’estabilitat al govern valencià, Ferri ha negat aquest extrem i ha subratllat que “no hi haurà conseqüència” perquè és “un pacte que escapa al que puga passar en l’estat” que cerca “blindar una sèrie de polítiques alternatives a les del PP”. De fet, ha recordat que es revisarà aquesta setmana per a “reforçar-lo”.

“És un pacte de legislatura que intenta canviar les polítiques que havia fet el PP en els últims 20 anys a València i durant els 5 anys en la Moncloa i pensem que ara més que mai es necessita un pacte com aquest per a generar una alternativa al PP. Per tant, no hi haurà conseqüències”, ha resolt.

Comparteix

Icona de pantalla completa