Diari La Veu del País Valencià
El Llevant consolida el seu liderat a Anduva (0-3)

EFE / Miranda d’Ebre (Burgos).

El Llevant va consolidar ahir el seu liderat de Segona Divisió després de golejar per 0-3 el Mirandés a Anduva, on el conjunt burgalès encara no coneixia la derrota aquesta temporada.

Després d’uns primers minuts de domini tímid i infructuós per part del Mirandés, que en el minut dos va poder obrir el marcador amb un xut de Bustos que va marxar massa alt, va ser el Llevant el que va començar a generar perill sobre la porteria de Sergio Pérez.

Els homes de Muñiz, molt ràpids en el desplegament, van començar a superar les línies de pressió del Mirandés i a plantar-se amb certa facilitat a l’àrea rival gràcies, entre altres, a un omnipresent Roger.

El davanter valencià va ser un constant maldecap per als locals i, en quatre minuts, en la meitat del primer temps, va disposar de fins a tres claríssimes oportunitats de gol que no va poder aprofitar.

També el Mirandés va tenir una ocasió molt clara en botes de Néstor, que no va encertar a disparar a porta en el 25, encara que acabaria sent Roger qui inaugurara el marcador al 27 aprofitant una pilota morta a l’àrea petita a la sortida d’un servei de cantonada.

El gol va caure com un gerro d’aigua freda sobre els homes de Terrazas, que, això sí, no es van enfonsar. De fet, uns minuts després, Néstor tornaria a provar amb una bona internada que Raúl Fernández va acabar parant i enviant al pal.

Aquesta va ser sens dubte la millor ocasió del Mirandés a la primera part, que va acabar amb dues clares ocasions per part de Morales per al Llevant en què aquest va pecar de falta de punteria.

Després del pas per vestidors, el Mirandés va intentar donar una passa endavant, però no va aconseguir continuïtat en el seu joc, tot i els canvis que va anar introduint Terrazas per a empatar el partit.

És cert que Pau Cendrós va poder igualar el xoc al 56 amb un potentíssim xut llunyà, però el llançament va sortir fregant l’escaire, i permetia així al Llevant seguir dominant en el marcador. Tanmateix, uns minuts després, Roger signava una jugada molt similar a la del primer gol per tornar a batre Sergio Pérez i obrir bretxa en l’electrònic.

A partir d’ací, el Mirandés estirava més el braç que la mèniga, avançant línies per a tractar de remuntar i va assumir més riscos en la cobertura, situació que va aprofitar Jason al 74 per marcar a la contra el tercer i, de passada, matar el partit davant un Mirandés que va acabar amb deu després de l’expulsió per doble groga de Pau Cendrós.

Fitxa tècnica:

0 – Mirandés: Sergio; Pau Cendrós, Fran Cruz, Kijera; Maikel Taula, Eguaras, Néstor, Hervás (Provencio, min.66); Sangalli (Pere, min.57), Guarrotxena i Bustos (Fofo, min.57).

3 – Llevant: Raúl; Pedro López, Postigo, Chema, Abraham (Toño García, min.38); NatxoInsa, Lerma, Campanya (Espinosa, min.82), Morales (Montañés, min.62); Jason i Roger.

Gols: 0-1, min.27: Roger; 0-2, min.63: Roger; 0-3, min.74: Jason.

Àrbitre: Prieto Iglesias (Col·legi Navarro). Va expulsar Pau Cendrós per doble groga (min.83). També va mostrar cartolina groga a Abraham pel Llevant.

Incidències: Partit corresponent a l’onzena jornada de la Lliga 1-2-3 disputat a l’estadi municipal d’Anduva davant 3.281 espectadors.