Diari La Veu del País Valencià
Dubljevic i Diot lideren el València Basket a Santiago (75-92)

EFE / Santiago de Compostel·la.

El València Basket va oblidar la seua derrota europea davant l’Hapoel Jerusalem amb un meritori triomf a la pista del Rio Natura Monbus Obradoiro en un partit que va sentenciar en els últims minuts i en què van ser decisius el montenegrí Bojan Dubljevic i el francès Antoine Diot.

L’equip de Moncho Fernández, que va fer debutar a Santiago el lituà Deividas Dulkys, va aconseguir refer-se d’un mal primer quart (14-22) per arribar al descans amb opcions (30-38), tot i que el seu rival li feia mal en el joc interior i explotava de meravella les seues ràpides transicions.

Després del pas pels vestidors, el lituà Dulkys va aixecar els aficionats dels seus seients amb tres triples consecutius. L’afició galega va començar a creure en la remuntada, però el València de Pedro Martínez no es va espantar. Va tirar d’ofici i va frenar qualsevol reacció de l’Obradoiro, que va arribar a posar-se a quatre punts en l’arrencada de l’últim quart.

Com més patien els visitants, el francès Diot va sortir al rescat dels seus amb un parell de triples que van oxigenar el València. L’equip valencià va saber imposar la seua veterania davant un rival que va acusar el desgast físic d’anar sempre per darrere en el tanteig.

Fitxa tècnica:

75 – Rio Natura Monbus Obradoiro (14 + 16 + 25 + 20): McConnell (6), Matulionis (1), Bendzius (0), Pechacek (4), Whittington (10) – cinc inicial – Dulkys (12), Llovet (-), Pustovyi (10), Yusta (13), Cárdenas (0), Allen (17) i Pozas (2).

92 – València Basket (22 + 16 + 22 + 32): Diot (15), San Emeterio (11), Sastre (10), Sikma (9) i Dubljevic (19) – cinc inicial – Thomas (5), Van Rossom (0), Sato (0), Vives (7), Martínez (10) i Oriola (6).

Àrbitres: Benjamín Jiménez, José Ramón García Ortiz i Juan José Martínez Díez.

Incidències: Partit de la cinquena jornada de la Lliga ACB disputat al Multiusos Fontes do Sar davant 5.309 espectadors.