Diari La Veu del País Valencià
El versos d’Estellés, al teu mòbil en format multimèdia
RedactaVeu / València

Per primera vegada, els versos del poeta de Burjassot, Vicent Andrés Estellés, estaran disponibles als aparells digitals amb una antologia multimèdia disponible per a iOS i Android i en la qual han participat actors i actrius valencians del cinema, el teatre i la televisió. Aquesta antologia naix de mans de Poètica 2.0, qui ha comptat amb la col·laboració d’InnDEA València i el suport de CulturArts, segons han anunciat a la seua web.

El projecte s’anomena Estellés, la veu d’un poble i es tracta d’una aplicació mòbil que reuneix alguns dels poemes més celebrats del poeta interpretats per actors i actrius com Antonio Valero, Teresa Lozano, Marina Vinyals, Sergio Caballero o Cristina Soler, entre d’altres.

Juntament amb els vídeos s’inclouen els textos complets de cadascun dels poemes i una funcionalitat de lectura guiada que marca cada vers en sincronia amb la interpretació del vídeo. A més, la secció “En context” ofereix entrevistes amb Marc Granell, poeta i traductor al castellà d’Estellés, i amb el catedràtic de Filologia Catalana Ferran Carbó, que expliquen aspectes fonamentals de l’obra d’Estellés i la seua importància dins de les lletres valencianes.

Poètica 2.0 té com a objectiu difondre la poesia a través de les noves tecnologies i crear una col·lecció d’aplicacions per a dispositius mòbils. Entre els seus pròxims projectes destaquen aquells dedicats a poetes com, per exemple, Ausiàs March, María Beneyto o Federico García Lorca. Aquestes produccions estaran disponibles en 2017.

La presentació serà dimarts a les 19.30h al Centre Cultural La Beneficència i inclourà també un recital en directe de poemes d’Estellés interpretats per alguns dels actors i actrius que han participat en el projecte i projeccions audiovisuals. L’entrada és lliure fins a completar l’aforament.

InnDEA València col·labora amb Poètica 2.0 per a promoure el sector de la cultura i de l’edició a través de la innovació. Aquesta acció se suma a moltes més que està duent a terme l’entitat pública, com és la participació de les empreses del sector de l’edició digital en el passat Espai Digital de la Fira del Llibre LIBER 2016 a Barcelona.

Comparteix

Icona de pantalla completa