Diari La Veu del País Valencià
El TSJC admet a tràmit la querella contra Forcadell per desobediència i prevaricació

ACN / Barcelona.

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha admès a tràmit la querella presentada per la Fiscalia Superior de Catalunya contra la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, pels delictes de prevaricació i desobediència per permetre que el passat 27 de juliol la cambra votés les conclusions de la comissió d’estudi del Procés Constituent. Un funcionari ha lliurat aquest mateix dimarts a la presidenta del Parlament la notificació a la cambra catalana. La presidenta del Parlament té ara tres dies per a presentar un recurs de súplica.

La querella, signada pel fiscal superior de Catalunya, José María Romero de Tejada, es va presentar el passat 19 d’octubre després de l’ordre rebuda per la fiscal general de l’Estat, Consuelo Madrigal. Aquest text no tanca la porta a ampliar la causa contra més càrrecs o autoritats, com ara els portaveus parlamentaris de JxSí i la CUP, Jordi Turull i Anna Gabriel, respectivament, ja que van demanar afegir aquesta votació a l’ordre del dia.

La sala civil i penal que ha admès a tràmit la querella del ministeri públic està formada pels magistrats Jesús Maria Barrientos, que és el president del TSJC, Maria Eugènia Alegret, que ha estat designada ponent, i Carlos Ramos.

Comparteix

Icona de pantalla completa