PSPV, Compromís i Podem enforteixen l'Acord del Botànic

Aquesta revisió del pacte recull al voltant de 200 propostes i afig reivindicacions per al govern estatal en temes de finançament, inversions o infraestructures
25 octubre 2016 01:00h
Reunió.

RedactaVeu / Agències / València.

La Comissió de seguiment de l'Acord del Botànic, integrada pel PSPV, Compromís i Podem, ha culminat la revisió del pacte amb un document en què es recullen al voltant de 200 propostes i al qual s'afig un annex final amb reivindicacions al govern estatal en matèries com finançament, inversions o infraestructures.

Així ho han explicat els responsables del tres partits després d'una reunió de vora quatre hores de la qual ha eixit un document final que serà pròximament presentat, a falta d'acabar de redactar els punts. Les formacions han mostrat la seua satisfacció pel treball realitzar i han destacat la fortalesa d'un pacte que ara s'amplia amb noves mesures en matèria de joventut, emprenedoria o justícia, entre altres aspectes.

La decisió del comitè federal socialista d’optar per l’abstenció en la investidura de Mariano Rajoy com a president del govern espanyol ha desfermat els recels de Podem, que ha anunciat que serà més vigilant en el compliment dels acords, que considera “presoners de l’actitud del PSOE”. En aquest sentit, la diputada de Podem al Congrés, Àngela Ballester, ha lamentat davant els mitjans que amb l’abstenció dels socialistes al Congrés les polítiques que defensa l’acord es veuen “amenaçades” per un govern de Mariano Rajoy.

Preguntada per la relació amb el PSPV-PSOE, Ballester ha dit que és cordial però ha advertit que lamenta la contradicció d’aprovar mesures que poden millorar la vida dels valencians “però alhora mantenir el govern de les retallades i l’infrafinançament”. Sobre si està amenaçat el pacte, la diputada de Podem ha dit que l’acord no està amenaçat però sí les seues polítiques i que “si algú l’ha amenaçat és Ximo Puig”. Ballester ha dit però que amb tot, “ni per activa ni per passiva” Podem facilitarà un govern del PP. “Hem concretat un document per poder fer una millor vigilància i en el nostre ànim no està trencar l’acord, que va ser una salvaguarda de la ciutadania valenciana contra el PP”, ha remarcat. 

Compromís remarca la solidesa del pacte i l’exemple per a l’estat espanyol
 

Foto: ACN.

 
La responsable de l’àrea d’organització de Compromís, Àgueda Micó, ha destacat al seu torn que la reunió ha estat molt fructífera i que s’ha pogut tancar l’ampliació, a l’espera de la redacció dels punts. Micó ha dit que les 200 noves mesures incideixen en qüestions sobre el model econòmic i productiu i l’eix del ‘rescat de les persones’. 

“Estem en un pacte de govern molt sòlid” ha dit Micó, que ha afegit que era important per les circumstàncies de l’estat espanyol “refermar com s’ha de treballar, com un govern de coalició és estable i viable i és un exemple que donem des del País Valencià del camí que s’hauria de seguir”. 

La dirigent de Compromís ha assenyalat a preguntes dels mitjans que l’opció de Ximo Puig per l’abstenció del PSOE no afecta l’acord de govern “perquè les persones estan per sobre de qualsevol votació que passe a l’Estat espanyol” .

PSPV: “Aquest document garanteix un pacte per a tota la legislatura” 

Per la seua banda, la representant del PSPV-PSOE, Rosa Peris, ha mostrat als mitjans la seua satisfacció per la renovació de l’acord, tot remarcant que és “un pacte per a tota la legislatura” amb “voluntat fèrria no només de mantenir-lo sinó d’enfortir-lo molt més”. Peris ha afegit el compromís del govern valencià per dur endavant aquestes polítiques i ha reiterat que el pacte “està més viu que mai” i que “gaudeix de bona salut”. 
 

Foto: ACN.

Sobre com afectarà un govern de Mariano Rajoy al pacte, Peris ha indicat que al document hi ha una sèrie de reivindicacions que s’exigiran al govern espanyol i que els partits signants han refermat el seu compromís de ser “encara més bel·licosos per a aconseguir que aquestes reivindicacions es facen realitat”.  
next