Diari La Veu del País Valencià
SIMO Educació premia la qualitat tecnològica del projecte valencià Soundcool

RedactaVeu / València.

Soundcool ha sigut premiat en la 4a edició dels premis SIMO EDUCACIÓ 2016, que destaca el projecte com un dels millors recursos TIC per a l’àmbit educatiu en la categoria de millor experiència en programació i robòtica.

El projecte, que ha sigut portat a terme pel grup d’investigació d’Arts Performatives i Tecnologia (Performing ARTech) dirigit per Jorge Sastre, compositor, enginyer i professor del Màster Universitari en Música UPV, començà a desenvolupar-se al 2013, amb la finalitat de generar una eina d’aprenentatge creatiu adaptada als recursos tecnològics actuals i buscant generar un entorn d’ús fàcil que motive els alumnes i facilite la feina al professor.

El projecte compta amb dues vessant que interactuen. La seua vessant tecnològica abans esmentada i la seua vessant pedagògica que porta a terme Adolf Murillo. Dins d’aquesta s’està duent endavant un Erasmus+ per formar professorat estranger del qual formen part Elizabeth Carrascosa i Remigi Mornat de la Universitat de València i vicepresident de l’FSMCV. Soundcool també compta amb el suport de la Federació de Societats Musicals (FSMCV), facilitant la formació necessària per a la implementació del programa en la seua xarxa d’escoles de música.

Adolf Murillo, Núria Lloret, Elizabeth Carrrscosa, Remigi Morant i Jorge Sastre.

Soundcool ha estat finançat per la Fundació Daniel i Nina Carasso, la Universitat Politècnica de València, el programa Erasmus+ i la Generalitat Valenciana a través de la Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport, organisme que portarà a terme la presentació oficial del projecte el pròxim 16 de novembre.

SIMO EDUCACIÓ

L’acte de lliurament del premi es va celebrar el passat divendres 21 d’octubre a Madrid, al marc de SIMO EDUCACIÓ, l’esdeveniment de referència en l’àmbit de la tecnologia orientada a l’ensenyament.

Els premis a la innovació educativa reconeixen la feina dels professionals, empreses i institucions que afavoreixen el desenvolupament i implantació de solucions TIC al sector educatiu. Mitjançant aquests guardons, SIMO EDUCACIÓ pretén contribuir a la difusió i reconeixement dels recursos i projectes TIC disponibles, a més de reflectir els avantatges i beneficis que donen a la comunitat educativa i al conjunt de la societat.

Junt amb Jorge Sastre, director del projecte, van recollir el premi en nom de tot l’equip els professors Adolf Murillo, responsable pedagògic de Soundcool, Remigi Morant, vicepresident de l’FSMCV i director del Departament de Didàctica de la Expressió Musical, Plàstica i Corporal de la Universitat de València (UV), Elizabeth Carrascosa, directora del projecte Erasmus+ i professora de la UV, i Núria Lloret, responsable de comunicació i xarxes socials de Soundcool.

Comparteix

Icona de pantalla completa